ABD Ulusal Istihbarat Direktörlügü UFO Raporunu Yayimladi

ABD Ulusal Istihbarat Direktörlügü, UFO olarak da bilinen tanimlanamayan hava olaylarina (UAP) iliskin raporunu yayimladi.

Raporda, 2004 ve 2021 yillari arasinda gözlemlenen hava olaylarinin incelendigi belirtildi. ABD hükümetine bagli kaynaklardan 144 gözlemin saptandigi kaydedilen raporda, bunlardan 80'inin birden çok sensör üzerinden izlendigine dikkat çekildi.

Tanimlanamayan cisimlerin genellikle ABD ordusuna ait egitim alanlarinin yakinlarinda gözlemlendigine deginilen raporda, bunun o bölgelerde çok fazla radar ve sensör bulunmasindan kaynaklandigina isaret edildi.

Raporda, uçus sekilleri bakiminda incelenen 21 tanimlanamayan cisimden 18'inin alisilmisin disinda uçus ve hareket özelligi gösterdigine vurgu yapildi.

Bu cisimlerden bazilarinin havada asili kaldigi, bazilarinin rüzgara ters uçtugu bazilarinin çok çabuk hizlanip çok çabuk yavasladiginin tespit edildigi belirtildi.

- ABD'nin gizli deneyleri de olabilir

Raporda, tanimlanamayan hava olaylarinin tek bir açiklamasinin olmadigina vurgu yapildi. Bunlarin havaya biraklmis bir kalinti olabilecegi gibi atmosferik bir durumdan da kaynaklanabilecegi ifade edildi.

Diger taraftan bunun yabanci bir güce ait bir testin parçasi da olabilecegi kaydedilen raporda, "Bu tanimlanamayan hava olaylari ayni zamanda ABD kuruluslari tarafindan gelistirilen gizli programlar da olabilir." denildi.

Raporda bir diger seçeneginde henüz bilimsel olarak izah edilmeyen cisimler de olabilecegi aktarildi.

Kaynak: AA