Yaylada Dogal Yasam Süren Emekli Esnaf, Ahsap Oymaciligi Hobisini Kazanca Dönüstürdü

Emekli olduktan sonra esiyle Düzce'nin Gölyaka ilçesine bagli Pürenli Yaylasi'na yerlesen Serafettin Durhan'in ahsaptan yaptigi ürünler, ziyaretçilerden ilgi görüyor Durhan: 'Buraya gezmeye gelen çok olur. Onlar benden bu yaptiklarimi satmami istedi, daha sonra siparis vermeye basladilar' 'Baston, mutfakta kullanilan dograma tahtasi, kepçe, kasik her türlü gereci yapiyorum'

ÖMER ÜRER - Emekli olduktan sonra esiyle Düzce'nin Gölyaka ilçesine bagli Pürenli Yaylasi'nda dogal yasam sürmeye baslayan Serafettin Durhan, hobi amaçli yaptigi ahsap ürünleri ziyaretçilere satarak gelir elde ediyor.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde uzun yillar bakkal isleten 75 yasindaki Serafettin Durhan, doga sevgisi dolayisiyla, emekli olduktan sonra esiyle Gölyaka'daki 1650 metre rakimli Pürenli Yaylasi'na yerlesti.

Bos vaktini degerlendirmek için burada hobi amaçli ahsap oymaciligi ile ugrasan Durhan, ihlamur, kayin ve köknar agaçlarindan kasik, kepçe, kesme tahtasi ve baston gibi birçok ürün üretti.

Evine yapmasina ragmen yaylaya gelen ziyaretçilerin talebiyle ürünlerin satisina baslayan Durhan, hem kazanç sagliyor hem de yemyesil dogada saglikli yasam sürüyor.

Serafettin Durhan'in evinin yanindan geçerken ürünleri görenler ile çevresindeki kisilerden Durhan'in ahsap oymacilikla ugrastigini duyanlar, siparis veriyor.

- "Ne istiyorlarsa yapiyorum"

Serafettin Durhan, AA muhabirine, emekli olduktan sonra çocuklarina mirasi paylastirdigini, yaylaya çiktigini söyledi.

Can sikintisi oldugu için agaçlardan esyalar yapmaya basladigini aktaran Durhan, "Buraya gezmeye gelen çok olur. Onlar benden bu yaptiklarimi satmami istedi, daha sonra siparis vermeye basladilar." dedi.

Durhan, bu isten ufak tefek paralar kazandigini dile getirerek, "Ama bunu ticaret olarak yapmiyorum, tamamen hobi ve can sikintisi. Dogada olmak için buradayim. Hanimla beraber komsularimiza yoldaslik ediyorum. Merak olarak eve yapmistim, sonra küçük de olsa kazanca dönüstü." diye konustu.

Ihlamur, kayin ve köknar gibi agaçlardan her türlü gereç yaptigini aktaran Durhan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Baston, mutfakta kullanilan dograma tahtasi, kepçe, kasik her türlü gereci yapiyorum. Vaktimi degerlendirmis oluyorum. Beni duyanlar veya daha önce benden yaptigim seyleri satin alanlar siparis veriyorlar, ben de ne istiyorlarsa yapiyorum. Burada yasamak, benim için keyif. Sagligim için de çok iyi."
Kaynak: AA