Özaktas, 'Yasama Her Zaman Güzel Tarafindan Bakmali'

DÜZCE – Psikoterapi Enstitüsü’nden Uzm. Dr. Tahir Özakkas, yasama her zaman güzel tarafindan bakmak gerektigine isaret ederek, aci ve iztiraplarin ilerleyen dönemlerde firsatlara dönüsebilecegi degerlendirmesinde bulundu.

Düzce Üniversitesi Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi ile Genç Kizilay Toplulugu is birliginde düzenlenen “Pandemi Sürecinin Etkileri ve Bas Etme Stratejileri” baslikli program çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Merkez müdürü Dr. Ögretim Üyesi Senem Çolak Yazici’nin yönetimindeki programda, Psikoterapi Enstitüsü’nden Uzm. Dr. Tahir Özakkas bilgi ve deneyimlerini katilimcilarla paylasti.

Hayatta mutluluk oldugu kadar aci ve elemlerin de oldugunu belirten Uzm. Dr. Tahir Özakkas, yasama her zaman güzel tarafindan bakmak gerektigine isaret ederek, aci ve iztiraplarin ilerleyen dönemlerde firsatlara dönüsebilecegi degerlendirmesinde bulundu.

Pandemi sürecinde insanlarin zihinsel sagligini korumasi için; tehdit ve tehlikeyi objektif olarak algilayacagi zihinsel olgunluga sahip olmasi gerektigine dikkat çeken Özakkas, abarti korku ve kahramanliklarin yanlisligina deginerek, Covid-19 hastaligina karsi bireysel sorumlulugu yerine getirmenin en önemli nokta oldugunu dile getirdi.

Bu süreçte sanal dünyanin çok firsatlar sunmasina ragmen, bazi alanlarda problemler olusturdugunun altini çizen Özaktas, bu kapsamda bireylerin dis dünyaya girememe ve sanal dünyaya hapsolma riskiyle karsi karsiya kalabilecekleri uyarisinda bulunarak, bu tehlikenin önlenmesinde ailelerin ve ögretmenlerin desteginin önemine de vurgu yapti. Ailelerin dis dünyaya karsi duyduklari korkulari beden dili ile disariya vurmalarinin küçük yastaki çocuklari agir bir ruhsal hastaliga itebilecegini de sözlerine ekledi.

Salgin sürecinde ögrencilerin derslere motive edilmesine de deginen Özakkas, bu konuda ögretmenlere daha çok görevler düstügünü ifade ederek derslerin daha eglenceli ve samimi hale getirilmesinin faydali olacagini söyledi.

Pandemi nedeniyle ailelerini kaybedenlere ve çalisanlara da önemli tavsiyelerde bulunan Uzm. Dr. Tahir Özakkas, katilimcilardan gelen sorulari yanitlayarak sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA