Karadeniz Bölgesi'nde Su Altinin Isimsiz Kahramanlari Açiklamasi 'Jandarma SAK Timi'

Samsun Il Jandarma Komutanligi bünyesinde 10 kentte faaliyet yürüten tim, tüm iç sular ve denizde kaybolan kisilerin bulunmasi ile delil aramaya yönelik faaliyet yürütüyor.

RECEP BILEK - Samsun Il Jandarma Komutanligi bünyesinde 2019'da deniz ve iç sularda kayip arama, delil bulma gibi faaliyetler icra etmesi için kurulan Jandarma Sualti Arama Kurtarma (SAK) Timi, görevini basariyla sürdürüyor.

Tim, dalgiçlik, ilk yardim, arama kurtarma gibi egitimleri basariyla tamamlamis, her kosulda görev alabilme kabiliyetine sahip 6 personelden olusuyor.

Jandarma timi, Samsun'un yani sira Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Bartin, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat'i kapsayan sorumluluk alanindaki tüm iç sular ve denizde kaybolan kisilerin bulunmasi ile delil aramaya yönelik faaliyet gerçeklestiriyor.

Tim Komutani Jandarma Astsubay Kidemli Üstçavus Sedat Günes, AA muhabirine, 2019'da Samsun'da faaliyete basladiklarini söyledi.

Günes, "Karadeniz Bölgesi genelinde meydana gelen olaylara daha hizli reaksiyon gösterebilmek için Samsun'un Atakum ilçesinde konuslandirildik. Jandarma Sualti Arama Kurtarma Timimiz sularda, akarsu, göl ve barajlar çogunlukta olmak üzere Karadeniz'de her türlü sartlarda arama kurtarma yapabilecek imkan ve kabiliyete sahiptir." dedi.

Karadeniz'deki illerde jandarma bölgesinde su altinda arama kurtarma faaliyetinde bulunmak, suçta kullanilip suya atilmis cisimler veya herhangi adli olayda delil niteligi tasiyabilecek her türlü maddeyi bularak adli makamlara teslim etmekle görevli olduklarini anlatan Günes, Samsun disinda meydana gelen olaylarda, o bölgedeki mülki makamlarin talebi ve Samsun Valiliginin görevlendirmesiyle intikali gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Kurulduklari günden itibaren 17 olaya müdahale ettiklerini dile getiren Günes, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar 1 kisiyi canli çikardik. 17 vatandasimizin da cansiz bedenini su altindan çikararak adli makamlara teslim ettik. Tunceli'de Munzur Çayi'nda kaybolan SAK sehidi Uzman Çavus Yilmaz Günes'in, Giresun'daki selde de 5 jandarma personeli ile sivil vatandaslarin aramasina katildik. Timimizde arama kurtarma görevinde kullanmak için tam donanimli minibüs ile biri 4,80 metre 80 beygir, biri de 6,5 metre 200 beygir olmak üzere 2 sisme botumuz mevcut."

Kaynak: AA