Istanbul Milletvekili Saliha Sera Kadigil Sütlü, CHP'den Ayrilarak TIP'e Katildigini Açikladi Açiklamasi

'Bugün itibariyla inandigim degerleri açikça ve yüksek sesle savunmak için, bu düzeni biraz düzeltmeye degil, tümden ortadan kaldirmaya çalismak için ve bunu yaparken de partimin ilmek ilmek ördügü dengelere zarar vermemek için dünya görüsüme çok daha yakin gördügüm bir partiye, Türkiye Isçi Partisine katiliyorum' 'Bu ayriligin sebebi ne bir kavga ne bir tartisma, tertemiz bir ideolojik ayrilikla karsi karsiyayim'.

Istanbul Milletvekili Saliha Sera Kadigil Sütlü, CHP'den istifa ederek Türkiye Isçi Partisi'ne (TIP) katildigini açikladi.

Kadigil, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, kimsenin bosuna sevinmemesini isteyerek, bunca yillik partisine ve yoldaslarina zarar verecek hiçbir ithamda bulunmayacagini vurguladi.

CHP'nin kendisine hayalini bile kurmadigi bir yol açtigini, birçok yoldasinin teveccühüyle Parti Meclisi üyesi ve milletvekili olarak onurlandirildigini aktaran Kadigil, bu karari alirken, kendisini siyasete bizzat sokan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu basta olmak üzere kirmaktan çok korktugu ve sevdigi insanlar oldugunu anlatti ve bu kisilerin isimlerini siraladi.

Sera Kadigil, bu adimi iktidara yönelik mücadeleye köstek olmak için degil biraz daha soldan destek vermek için attigini belirterek, "Hem önümüzdeki tarihi seçim sürecinde hem de el birligiyle yaralarimizi sarma asamasina geçtigimizde, hepimizin iyiligine oldugunu düsündügüm bir yola çikiyorum. Bilin ki ülkem için dogru olduguna inandigim seyi yapiyorum. Fikrim hür, vicdanim rahat. Bu ayriligin sebebi ne bir kavga ne bir tartisma, tertemiz bir ideolojik ayrilikla karsi karsiyayim." ifadelerini kullandi.

Türkiye siyasetindeki dengelerde milliyetçi-muhafazakar eksene büyük bir evrilme oldugunu ve solda bir güce gereksinim bulundugunu söyleyen Kadigil, "Bu eksende hak ettigi agirlikta temsil edilmedigini hisseden milyonlarca insan da yasiyor bu ülkede. Hayata mevcut yapilarin çok daha solundan bakan, insan uydurmasi sifatlarla anilmaktan hazzetmeyen, mülkiyet askinin insanligi ve gezegenimizi felakete sürükledigini görenler onlar. Sadece AKP'den degil, bugün AKP'nin temsil ettigi bu kokusmus düzenin bizzat kendisinden de kurtulmak isteyenler. Ben de kisisel olarak bu insanlardan biriyim." dedi.

CHP'li Kadigil, toplumsal cinsiyet esitsizligi üzerine yaptigi okumalarin kendisini "azili bir feminist haline getirdigini" ifade ederek, su degerlendirmede bulundu:

"Yine geç kalarak da olsa nitelikli bir sosyal demokrat olmak üzere çiktigim yol ise beni bir kez daha ne mutlu ki Deniz'lerin yoluna çikartti. Iste o yol, o ruh bugün bu Mecliste temsil ediliyor. Artik Türkiye'nin ilk kadin genel baskaninin, Behice Boran'in partisinin Meclis grubunu, ikisi biyikli üç erkege terk etmeye benim gönlüm el vermiyor. Iste ben bugün itibariyla inandigim degerleri açikça ve yüksek sesle savunmak için, bu düzeni biraz düzeltmeye degil, tümden ortadan kaldirmaya çalismak için ve bunu yaparken de partimin ilmek ilmek ördügü dengelere zarar vermemek için dünya görüsüme çok daha yakin gördügüm bir partiye, Türkiye Isçi Partisi'ne katiliyorum. Hiç yürekten inanmadigim bir seyi size anlatmadim, bundan sonra da yapmak istemiyorum. Siyasette olacaksam, oldugum gibi olmak istiyorum. Isteyen varsin 'Imkansiz' desin, ben sinifsiz ve sömürüsüz bir dünyada inat ediyorum! Ali Ismail'in düslerindeki özgür dünyada inat ediyorum."
Kaynak: AA