Inegöl'de Yeni Hayvan Pazarinda Kurbanliklar Satista

Inegöl Belediyesi’nin Alibeyköy mevkiinde 68 günde hayata geçirdigi modern hayvan pazarinda, dün aksam itibariyle kurbanliklar pazara alinmaya basladi. Ilk gün 20 dolayinda hayvan saticisi ile 450 civarinda kurbanlik pazara giris yapti. Çevre düzenlemelerinin devam ettigi yeni hayvan pazarinda, kurbanlik satislari basladi. Öte yandan hayvan pazarina halk otobüsü seferleri de basladi.

Inegöl'de Yeni Hayvan Pazarinda Kurbanliklar Satista
Inegöl Belediyesi’nin Alibeyköy mevkiinde hayata geçirdigi yeni modern hayvan pazarinda, kurban bayrami öncesi söz verildigi gibi bugün itibariyle kurbanliklar kabul edilmeye basladi.

25 Haziran’da açilacagi duyurulan hayvan pazarinda bir yandan çevre düzenlemeleri sürerken, bir yandan da 24 Haziran gecesi itibariyle kurbanliklar pazara alinmaya basladi.

Ilk gün itibariyle 20 hayvan saticisi ile 450 civarinda kurbanlik pazara giris yapti.

Halk otobüsü seferleri basladi

Hayvan pazarinin hizmete girmesiyle birlikte Inegöl merkezden hayvan pazarina halk otobüsü seferleri de basladi.

Olusturulan 612H numarali otobüs ile Inegöl Terminal bölgesinden hayvan pazarina ulasimi saglanacak. Gidiste; Inegöl terminal, Bursa-Eskisehir yolu, Ahmet Akyollu Caddesi, Nuri Dogrul Caddesi, Osmanbey Caddesi, Kasimefendi Caddesi, Ortaköy Yolu üzerinden Hayvan Pazarina ulasacak olan halk otobüsü, dönüs güzergahinda ise hayvan pazarindan çikis yapip; Ortaköy yolu üzerinden Kasimefendi Caddesi, Osmanbey Caddesi, Ahmet Akyollu Caddesi, Altay Caddesi, Sebboy Caddesi ve son olarak Inegöl Terminalinde turunu tamamlayacak. Bu güzergah üzerinden vatandaslar 612H nolu otobüsle hayvan pazarina ulasabilecek.

Hayvan pazarinda kurbanlik satisinin baslamasinin ardindan, Belediye Baskani Alper Taban da bugün beraberindeki AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus ve parti yöneticileriyle hayvan pazarini ziyaret etti. Burada yapilan incelemeler sonrasi açiklama yapan Belediye Baskani Alper Taban, “Bugün çok kiymetli AK Parti Ilçe Baskanim, kiymetli yöneticilerimiz ve meclis üyelerimizle beraber yeni modern hayvan pazarindayiz. Allah’a hamdolsun güzel bir günde, söz verdigimiz gibi 68 gün içerisinde bu eseri hizmet açmis olduk. Dün aksam itibariyle kurban saticilarimiz kendi sehirlerinden Inegöl’ümüze gelerek Pazar yerine hayvanlari indirmeye basladilar. Kurbanliklar kotralara yerlestirilmeye devam ediyor. Yine ayni sekilde süreç bugün de devam ediyor” dedi.

68 günde tamamlandi

Çevre düzenleme çalismalarinin sürdügünü de hatirlatan Taban, “Bir taraftan da yine biz de çevre düzenlemesi gibi düzenlemeleri tamamlamaya devam ediyoruz. Ama söz verdigimiz gibi en basindan beri hayvan Pazar yerini yaklasik 75 gün gibi bir planlamayken 68 günde tamamlamis olduk. Ben çalisma arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Büyük bir özveriyle çalistilar. Bizler de bu kadrolar ile hemen hemen haftada birkaç gün mutlaka buraya gelip yerinde bizzat çalismalari takip etmeye çalistik. Kazasiz belasiz tamamlamamiz sevindirici. Ben pazardaki saticilarimiza bereketli kazançlar diliyorum. Kurban ibadetini yerine getirecek vatandaslarimiza da simdiden iyi bayramlar diliyorum. Niyetlerini rabbim kabul eylesin” diye konustu.

Yeni hayvan pazari ziyareti sirasinda kurban kesimi de yapildi.
Kaynak: İHA