Içisleri'nden Bakan Soylu'nun SBK Holding'in Uçagini Kullandigi Iddiasina Iliskin Açiklama

Içisleri Bakanligi Basin ve Halkla Iliskiler Müsavirligi, bir gazetede çikan “SBK Uçagi Kimleri Uçurdu?”, “Soylu, SBK Uçagi ile Kaç Kez Uçtu?” baslikli haberlere iliskin açiklama yapti.

Içisleri'nden Bakan Soylu'nun SBK Holding'in Uçagini Kullandigi Iddiasina Iliskin Açiklama
Yapilan yazili açiklamada, gazetelerde yer alan haberlerin herhangi bir belge veya somut olay bilgisi içermedigi vurgulanirken, uçak kiralama hadisesinin 2017 yilinda Ankara’daki bir sivil havacilik sirketinden ücreti mukabilinde yapilmis bir uçak kiralama islemi oldugu belirtilerek, belgesi de yayinlandi. Uçak veya araç kiralama sirketlerinin o an müsait uçagi olmamasi durumunda baska bir sirketten ikincil kiralama yaparak müsterilerin talebini karsiladigi, bunun sivil havacilikta siklikla rastlanilan ve bilinen bir durum oldugu belirtilen açiklamada, Sögüt Havacilik firmasinin o an müsait uçagi olmadigi için Borajet adli firmadan da uçak temin ederek müsteri talebini karsilama yoluna gittigi bildirildi.

Yapilan uçus hizmetinin Süleyman Soylu’nun sahibi bulundugu is yeri adina kesilerek, fatura bedelinin yine kendi firmasindan ödenerek sürecin tamamlandigi belirtildi.

Içisleri Bakanligi Basin ve Halkla Iliskiler Müsavirligi tarafindan yapilan yazili açiklama söyle:

“Cumhuriyet Gazetesi’nde bugün yer alan ‘SBK Uçagi Kimleri Uçurdu?’, ‘Soylu, SBK Uçagi ile Kaç Kez Uçtu?’ baslikli herhangi bir belge veya somut olay bilgisi içermeyen ve yeni bir iftirayi barindiran iddialarla ilgili asagidaki açiklamanin yapilma zarureti dogmustur. Söz konusu haberde Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun halen kaçak olan SBK Holding’in sahibinin ‘kendi özel uçagini özellikle seçim döneminde neredeyse özel taksisi gibi kullandigi iddiasi ortaya atilmis’, bu suretle kamuoyu nezdinde olumsuz bir algi olusturulmasi gayreti içine girilmistir. Faturasi ekte paylasilan uçak kiralama hadisesi 2017 yilinda Ankara’daki bir sivil havacilik sirketinden ücreti mukabilinde yapilmis bir uçak kiralama islemidir. Seçim yasaklari sebebiyle 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu çalismalari sirasinda son bir haftada esasen Içisleri Bakanligina ait uçak ve helikopterler olmasina ragmen siyasi etik geregi bu araçlar kullanilmamis, seçim çalismalarinda daha önce de zaman zaman yapildigi gibi bedeli bizzat Içisleri Bakani Sayin Süleyman Soylu tarafindan karsilanmak suretiyle en uygun fiyati veren Sögüt Havacilik A.S. adli ticari isletmeden uçak kiralama yoluna gidilmistir. Uçak veya araç kiralama sirketlerinin o an müsait uçagi olmamasi durumunda baska bir sirketten ikincil kiralama yaparak müsterilerinin talebini karsiladigi sivil havacilikta siklikla rastlanilan ve bilinen bir durumdur. Anlasildigi kadariyla Sögüt Havacilik firmasi, o an müsait uçagi olmadigi için Borajet adli firmadan da uçak temin ederek müsteri talebini karsilama yoluna gitmistir. Toplam 12,5 saatlik yurt içi uçus gerçeklesmistir. Seçim çalismalari tamamlandiktan sonra Sögüt Havacilik A.S. tarafindan söz konusu hizmete ait fatura düzenlenmis, Sayin Süleyman Soylu’nun sahibi bulundugu is yeri adina kesilen faturanin bedeli yine kendi firmasindan ödenerek süreç tamamlanmistir. 2017 yilindaki seçim çalismalari sirasinda gerçeklesen bu hadisede gerek uçak talebi, gerekse hizmetin karsiligi olan ödemenin yapilmasi sirasinda temas edilen tek kurum Sögüt Havacilik A.S.’dir. Bu durumu teyit eden fatura da ekte olup, kamuoyunun bilgisine sunulmustur. Daha önce Sözcü Gazetesi tarafindan dile getirilen ve simdi de benzer sekilde Cumhuriyet Gazetesi tarafindan hangi amaca yönelik oldugu belli olan iftira kampanyasinin bir bölümü olarak planlanan bu haberlere karsi hukuki hakkimizi kullanacagimizi kamuoyuna saygiyla duyururuz.”

Kaynak: İHA