Esenler Belediye Baskani Göksu'dan IBB'nin Borçlanma Taleplerine Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Su ana kadar IBB'nin bize proje bazli getirmis oldugu hiçbir borçlanma talebini reddetmedik' '2019 yilinda AK Parti olarak IBB'yi devrettigimizde IBB'nin borcu 21 milyar lira arti 5,2 milyar lira da müteahhitlere borcu vardi. 27 milyar civarindaydi. IBB'nin su anki borcu 43 milyar lira'

Esenler Belediye Baskani ve Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili Mehmet Tevfik Göksu, IBB'nin proje bazli getirdigi hiçbir borçlanma talebini reddetmediklerini bildirdi.

Göksu, 15 Temmuz Millet Bahçesi'ndeki Prof. Dr. Sadettin Ökten Sehir Düsünce Merkezi'nde düzenledigi basin toplantisinda, Esenler Belediyesine yönelik yaptiklari haberle ilgili Cumhuriyet, Birgün, Sözcü gazeteleri ile Halk TV, KRT, Oda TV ve Tele 1'i toplantiya davet ettigini ancak bu yayin organlarindan kimsenin gelmedigini söyledi.

Türkiye'de bir kisim medyanin haber vermek yerine itibar suikasti yapmayi kendisine görev addettigini belirten Göksu, "Bir manset atiyorlar. Bakiyorsunuz, 'Mansetin arkasinda ne var?' diye ama mansetle haber arasinda hiçbir iliski olmuyor. Biz de bugün dedik ki 'Esenler ile ilgili söyleyeceginiz bir sey varsa, hodri meydan. 'Akliniza ne takiliyorsa, hangi konuda haber yapmak istiyorsaniz ben buradayim, buyurun, istediginiz her soruyu sorabilirsiniz' ama yürekleri yetmedi gelmeye." dedi.

Göksu, Oruç Reis Mahallesi'nde yaklasik 16 bin konut bulundugunu, proje sonunda bu sayinin 9 bin konuta düsecegini, eksilen konutlarla birlikte ortaya çikacak alanlarin yesil alan ve park olarak degerlendirilecegini kaydetti.

Alanda su ana kadar 105 konutun yikiminin yapildigini, bu binalarin yerine insaatlara baslandigini dile getiren Göksu, "Temmuz sonunda kuralarini çekiyoruz." diye konustu.

- "3,5 aydir IBB'den bir yazi bekliyoruz"

Göksu, IBB'ye su ana kadar 15,5 milyar lira borçlanma yetkisi verdiklerini ifade eden Göksu, söyle devam etti:

"Su ana kadar IBB'nin bize proje bazli getirmis oldugu hiçbir borçlanma talebini reddetmedik. IBB'nin, mecliste 301 milyon dolar, arti 1 milyar lira borçlanma yetkisi bekliyor. Niçin bekliyor biliyor musun? IBB'ye bir soru sorduk. 'Borçlanma limitlerini bize bildir ki verebilecek miyiz veremeyecek miyiz bakalim' dedik. 3,5 aydir IBB'den bir yazi bekliyoruz. Çünkü IBB yaziyi veremiyor. IBB artik borçlanma limitlerini asmis ve borçlanma limitini de geçtigimiz ay itibariyla 7 milyar lirayi geçmis. 2019 yilinda AK Parti olarak IBB'yi devrettigimizde IBB'nin borcu 21 milyar lira arti 5,2 milyar lira da müteahhitlere borcu vardi. 27 milyar civarindaydi. IBB'nin su anki borcu 43 milyar lira."

Göksu, Esenler Belediyesinin Istanbul'un 39 ilçesi arasinda borç stokunda en düsük ilçe oldugunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA