Dogu Anadolu'dan Bati Illerine Sevk Edilen Kurbanliklara Siki Denetim

Canli hayvan sevk kontrol noktasi olusturan Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile polis ekipleri, tir ve kamyonlarla tasinan hayvanlarin pasaportlarini, saglik raporlarini ve sevk bilgilerini inceliyor.

Dogu Anadolu Bölgesi'nden büyük sehirler basta olmak üzere bati illerine gönderilen kurbanliklar, Erzincan'daki uygulama noktasinda siki denetimden geçiriliyor.

Erzurum-Erzincan kara yolunda canli hayvan sevk kontrol noktasi olusturan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile polis ekipleri, tir ve kamyonlarla tasinan hayvanlarin pasaportlarini, saglik raporlarini ve sevk bilgilerini inceliyor.

Il Tarim ve Orman Müdürü Murat Sahin, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kurban Bayrami öncesi bati illerine kurban sevkiyatinin basladigini söyledi.

Kentte özellikle dogu illerinden gelen kurbanliklarin kontrolü için veteriner hekimlerle yol kontrolü yaptiklarini anlatan Sahin, sunlari kaydetti:

"Yaklasan Kurban Bayrami dolaysiyla batiya, özellikle büyük sehirlerimize, Ankara, Izmir'e yolculuga çikan hayvanlarin kontrolü için yol kontrol noktasinda bulunuyoruz. Burada her sene Kurban Bayrami'ndan önce Hayvan Sagligi Subesi ekipleriyle yol kontrolümüzü günlük yapip gerekli evraki inceliyoruz. Bunlar, veteriner saglik raporu ve hayvanlarin pasaportu ile ayni zamanda arabanin dezenfeksiyon evrakidir. Hayvan küpe numaralarini da kontrol ediyoruz. Ardindan vatandaslarimizin saglikli ve huzurlu sekilde yola çikmalarini ve hayvanlarini satmalarini bekliyoruz."

Sahin, tüm üreticilerin hayirli satislar yapip bol kazanç elde etmesini dileyerek, "Insallah Kurban Bayrami'nda herhangi bir sorunla karsilasilmayacak. Yeterli sayida kurbanlik hayvanimizin da bati illerine sevkiyati baslamis bulunmakta." ifadelerini kullandi.

Kurbanliklarini Erzurum'dan Izmir'e götüren Ahmet Özdemir de tüm besicilere hayirli kazançlar diledi.
Kaynak: AA