Yalova'daki Tersane Ve Fabrikalarda 'Yerinde Asi Uygulamasi' Seferberligi

Il Saglik Müdürü Dr. Emrah Eray: 'Risk grubumuzda bulunan vatandaslarimizdan yaklasik yüzde 60'inin ilk doz asisini yapmis bulunmaktayiz. Hedefimiz bayrama kadar bu asilama sürecini bitirmek'

Yalova'daki Tersane Ve Fabrikalarda 'Yerinde Asi Uygulamasi' Seferberligi
Yalova'da, Saglik Bakanliginca yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yurt genelinde baslatilan yerinde asi uygulamasi kapsaminda önemli mesafe alindi.

Kurban Bayrami öncesinde yas ve risk gruplarindaki herkesi asilamayi hedefleyen Il Saglik Müdürlügü, tersane, fabrika, sera, insaat ve tarimsal isletmeler gibi çalisan sayisi fazla olan tesislere yogunlasti.

Altinova ilçesinde 26 bin kisinin çalistigi tersaneler bölgesi ve diger alanlarda asilamaya hiz veren ekipler, il nüfusu 276 bin dolayinda olan Yalova'da yapilan asi sayisinda 187 bin 500'ü geçti. Bunun 122 bini askinini birinci doz, 65 binden fazlasini da ikinci doz asilar olusturuyor.

- Asiya ulasmada sikinti yasayanlara da ekip gönderiliyor

Il Saglik Müdürü Dr. Emrah Eray, AA muhabirine, 15 ekipten 30 saglik personelini yerinde asi için görevlendirdiklerini söyledi.

Ihtiyaç duyulmasi halinde bu sayiyi artirabileceklerini belirten Eray, ayrica tüm saglik kuruluslarinda asi uygulamasina devam edildigini, randevusuz gelenlerin de asilandigini aktardi.

Asiya ulasmada sikinti yasadigini bildirenler için muhtarliklarla koordineli sekilde ekipler sevk edildigini anlatan Eray, "Ekiplerimizle köy ve mahallelerimize de giderek yerinde asi uygulamasi yapmaktayiz. Risk grubumuzda bulunan vatandaslarimizdan yaklasik yüzde 60'inin ilk doz asisini yapmis bulunmaktayiz. Hedefimiz bayrama kadar bu asilama sürecini bitirmek. Ilimizde çifte bayram yasanmasini ümit ediyoruz." diye konustu.

Il genelinde randevu alanlarin yüzde 92'sinin asi yaptirmaya geldigine deginen Eray, bu durumun Yalovalilarin salginla mücadeledeki hassasiyetini gösterdigini vurguladi.

Altinova Devlet Hastanesinden hemsire Serzan Sezgin, "Yerinde asi uygulamasi ile insanlara rahat ulasabiliyoruz. Gün içinde 600-700 kisiyi asiliyoruz. Hizli bir sekilde insallah bütün ülkeyi asilayip bu virüsten kurtuluruz." dedi.

- "Bize zaman kaybindan kurtulmayi sagladi"

Bir tersanede çalisan Suat Timurcu da asinin ayaklarina kadar getirilmesinden mutluluk duydugunu, bu sayede islerinin aksamadigini belirtti.

Tersane operatörlügü yapan Hüseyin Sarigül ise su ifadeleri kullandi:

"Yerinde asi uygulamasi çok iyi oldu. Çünkü kalabalik bir ortamda çalisiyoruz. Bize zaman kaybindan kurtulmayi sagladi. Sonuçta tersanede çalisiyoruz ve zaman bizim için çok önemli. Saglikçilarimizin buraya kadar gelip bize asimizi yapmasi bizim için çok önemli. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Saglik Bakanimiz ve tüm yetkililerimize tesekkür ederiz."
Kaynak: AA