'Saglikli Nesil Saglikli Gelecek' Yarismasinda Kazananlar Ödüllendirildi

Milli Egitim Bakanligi ve Türkiye Yesilay Cemiyeti isbirliginde, ülke geneli ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik, görsel ve edebi alanda düzenlenen “Saglikli Nesil Saglikli Gelecek” yetenek yarismasi birincileri ödüllerini aldi.

'Saglikli Nesil Saglikli Gelecek' Yarismasinda Kazananlar Ödüllendirildi


Ülke genelinde düzenlenen “Saglikli Nesil Saglikli Gelecek” yetenek yarismasinin birincileri ödüllerini aldi. Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü’nde gerçeklestirilen ödül törenine Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Sube Müdürü Mevlüt Sahin, Yesilay Sube Baskani Ümit Karabiga, Bölge Koordinatörü Bünyamin Yakar, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici konusmasinda “Bu yil 11.’si gerçeklestirilen yarismaya Bakanligimiza bagli ilk, orta ve lise kademelerinde örgün egitim veren resmi ve özel 405 okulumuzun ögrencileri basvurmus olup; Türkiye genelinde 9051 eserle en fazla eser gönderen 8. iliz. Ayrica bu yil en fazla eser gönderdigimiz yildir. Ilimiz genelinde 32 görsel ve 37 edebi kategoriden olmak üzere toplam 69 ögrencimiz ilçe birincisi seçilmistir. Il Müdürlügümüzde yapilan eser inceleme degerlendirmesinde 69 eser incelenerek ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinden edebi ve görsel kategorilerinden 1’er tane olmak üzere toplam 6 ögrencimiz il birincisi seçilmistir. Gelecegimiz olan gençlerimizin saglikli ve bagimli olmayan birer birey olarak yetismelere en öncelikli hedeflerimizdendir. Bagimlilikla mücadelede en büyük görev anne-baba ve ögretmenlerimize düsmektedir. Basarilarimizi daha da yukari tasimak için gençlerimi bagimli olmayan saglikli ve okuyan nesiller olarak yetistirmeliyiz” dedi.



Konusmalarin ardindan yarismalarda birinci olan ögrencilere ödülleri protokol tarafindan verildi.

Yarisma Görsel ve Edebi olarak iki kategoride düzenlendi.

Yarismada il birincisi olan ögrenciler 1.000 TL para ödülü kazandilar.
Kaynak: İHA