Palandöken Açiklamasi 'Gençler Için Bu Hafta Sonu Sessiz Olalim'

Pandemiden dolayi bir buçuk yildir örgün egitimleri aksayan üniversite adaylari için bu hafta sonu herkesin fedakarlik yaparak gürültülü faaliyetlerden uzak durmasi gerektigini belirten TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Pandemi nedeniyle bir buçuk yildir örgün egitimleri aksayan, online egitim üzerinden sinava hazirlanan üniversite adaylarinin magdur olmamasi için sinav öncesinde ve sinav aninda gerekli tedbirler mutlaka alinmali. Sinav saatlerinde gürültülü faaliyetlerden uzak durulmali” dedi.

Palandöken Açiklamasi 'Gençler Için Bu Hafta Sonu Sessiz Olalim'
Üniversite adayi ögrencilerin sinav aninda dikkat daginikligi yasamamasi için herkesin üzerine düseni yapmasi gerektigini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Ögrenciler bu hafta sonu YKS’de ter dökerken tüm soför esnafimiz ve özel araç sürücüleri okul önlerinde ve çevresinde klakson ve korna çalmamaya özen göstermeli. Sinav yapilan yerlerin yakinlarindaki gürültülü çalismalarin durdurulmasi için simdiden tedbir alinmali. Özellikle cumartesi günü sinav aninda gürültülü faaliyetlere ara verilmeli, dügün konvoylari gibi trafigin tikanmasina sebep olacak hareketlerden kaçinilmali. Cumartesi günü ve sokaga çikma kisitlamasinin oldugu Pazar günü ise sinava girecek olan ögrenciler, refakatçi aileler ve sinav görevlileri için toplu tasima sefer sayilari mutlaka artirilmali” seklinde konustu.

“Bu hafta sonu kirtasiyeci ve fotografçilar açik olacak”

Öte yandan ögrencilerin acil ihtiyaçlari için kirtasiyeci ve fotografçilarin Pazar günü sokaga çikma kisitlamasindan muaf olduguna isaret eden Palandöken, “Sinava girecek olan adaylarin sinav giris belgeleri ve kimlik karti için gerekli olan fotografin temini amaciyla kirtasiye ve fotografçilar Pazar günkü sokaga çikma kisitlamasinda 07.00-18.00 saatleri arasinda açik olacak. Sinava girecek olan ögrenciler bu yil kaygi yasamamak için her türlü belge ve dokumani temin ederek sinava girecegi okulu önceden görmeyi unutmamali. Iyi bir üniversiteye girmek için dirsek çürüten, emek veren tüm ögrencilerimize basarilar diliyor ve çalismalarinin neticesini almalarini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA