Kirklareli'nde Saglik Ekiplerinin Köylerde Kovid-19'A Karsi Asi Seferberligi Sürüyor

Vali Osman Bilgin: 'Asilamayi ne kadar erken bitirirsek gündelik normale dönmemiz daha hizli olur'.

Kirklareli'nde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede görev yapan saglik ekipleri, asi hizmetini köylerde yasayan ve hastaneye gitme imkani bulamayan vatandaslarin ayaklarina götürüyor.

Saglik ekiplerinin özverili çalismasiyla Kovid-19 vaka sayisinda düsüs yasanan iller arasinda bulunan Kirklareli'nde, Il Saglik Müdürlügü bünyesinde mobil asi ekibi sahada çalismalarini sürdürüyor.

Ekipler, Babaeski ilçesi Kuleli köyündeki dügün salonunda vatandaslari asiladi.

Vali Osman Bilgin ile Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit, asi çalismalarini inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

Bilgin, gazetecilere yaptigi açiklamada, asi olan vatandaslara tesekkür etti.

Saglik çalisanlarinin salgin sürecinde fedakarca çalismaya devam ettigini anlatan Bilgin, Türkiye'nin asilama çalismalariyla dünyaya örnek oldugunu vurguladi.

Fabrikalar, köyler, pazar yerlerinde tüm vatandaslarin asilanmasi için çalisildigini dile getiren Bilgin, "Koronavirüs süreci hakikaten hepimizi yordu. Asilamayi ne kadar erken bitirirsek gündelik normale dönmemiz daha hizli olur. Asilamayla ilgili yapilan yorumlara ve olumsuz haberlere çok fazla itibar etmeyelim." dedi.

Asi olan vatandaslardan Engin Kayahan ise köylerine kadar gelen saglik ekiplerine tesekkür etti.

Asisini yaptirdigi için çok mutlu oldugunu dile getiren Kayahan, "Asi sayesinde daha rahat disari çikabilecegiz, istedigimiz yerlere gidebilecegiz. Ileriki dönemlerde daha çok faydalarini görecegiz insallah." diye konustu.

Kaynak: AA