IBB Baskani Imamoglu, Sazlidere Baraji'nda 'Kanal Istanbul' Basin Toplantisi Düzenledi Açiklamasi

'Cumartesi günü yapilacak temel atma töreni, Kanal Istanbul temel atma töreni degildir. Sazlidere'yi köprü ile geçecegi çok önceden planlanmis Hasdal KavsagiNakkas Kavsagi arasi yol yapim temelidir'

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, "Cumartesi günü yapilacak temel atma töreni, Kanal Istanbul temel atma töreni degildir. Sazlidere'yi köprü ile geçecegi çok önceden planlanmis Hasdal Kavsagi-Nakkas Kavsagi arasi yol yapim temelidir." dedi.

Sazlidere Baraji'nda basin toplantisi düzenleyen Imamoglu, yerel seçimler öncesi yürüttügü kampanyada da projeye karsi oldugunu söyledi.

Kanal Istanbul'un yetkililer tarafindan "devlet projesi" olarak tanitildigini ifade eden Imamoglu, bunun aslinda "seçim projesi" oldugunu savundu.

Imamoglu, muhalefet partisi genel baskanlarinin projeye yönelik elestirilerini aktararak, bilim insanlarinin da bu projenin faydali oldugunu söylemedigini belirtti.

Bu güzergahtan geçecek yolun, 2006 yilindaki "1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Plani"nda islendigini iddia eden Imamoglu, sunlari kaydetti:

"29 Nisan 2010 tarihinde, dönemin Ulastirma Bakani tarafindan Istanbul'a yapilacak 3. köprünün güzergahi bir basin toplantisiyla açiklanmistir. Kanal Istanbul ise ilk kez 27 Nisan 2011 tarihinde bir fikir olarak, seçim propagandasi olarak açiklanmistir. Yani bu güzergahtaki yol projesi, buraya yapilacak köprüye kadar Kanal Istanbul fikrinden yillar önce planlara islenmis ve yapilmasi 3. Köprü'den dolayi onaylanmis bir hat idi. Kuskusuz 3. Köprü'yü yapinca bir de otoyol gerekiyordu. Cumartesi günü yapilacak temel atma töreni, Kanal Istanbul temel atma töreni degildir. Sazlidere'yi köprü ile geçecegi çok önceden planlanmis Hasdal Kavsagi-Nakkas Kavsagi arasi yol yapim temelidir."
Kaynak: AA