ATO Baskani Baran, Hazine Ve Maliye Bakan Yardimcisi Nureddin Nebati'yi Konuk Etti

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Dr. Nureddin Nebati’yi makaminda konuk etti.

ATO Baskani Baran, Hazine Ve Maliye Bakan Yardimcisi Nureddin Nebati'yi Konuk Etti
Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, Yönetim Kurulu Üyeleriyle Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Dr. Nureddin Nebati’yi makaminda konuk etti. Baran, ATO’ya kayitli 160 bin üyenin temsil edildigi 67 meslek komitesinin çalismalariyla olusturulan ve sektörel sorunlarla çözüm önerilerinin yer aldigi bir çalisma dosyasini Bakan Yardimcisi Nebati’ye sundu.

Pandemi etkisi altinda geçen bir buçuk yilin ardindan kademeli normallesme ve asilama çalismalarinin yayginlasmasiyla hareketlenen ticarette, çarklarin daha islevsel dönmesine yönelik görüslerini de paylasan Baran, Türkiye’nin üretim ve ticaret potansiyelinin dogru vergilendirme politikalariyla daha güçlü bir sekilde açiga çikacagini aktardi.

Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan ile görüsmelerinde “Tek oranla KDV” önerisinde bulunduklarini hatirlatan Baran, bu önerilerini tekrarlayarak özellikle ekonominin lokomotiflerinden olan konut sektöründe uygulanan KDV’nin tek orana düsürülmesinin sektörün saglikli gelismesi açisindan fayda saglayacagini belirtti.

Baran, “KDV oranin yüksekligi kayit disi islemleri özendirmekte ve yayginlastirmaktadir. Bu durum enflasyonist etkisinin yani sira, gelir üzerinden alinan vergilerde de asinmaya sebep olmaktadir. KDV’nin tek oranli uygulanmasi vergi gelirlerini de artiracaktir. KDV’de yeni düzenlemeye lokomotif sektörlerimizden olan konut sektöründen baslanarak tek oranli ve yüzde 8 olarak uygulanabilir” dedi.

Baran, konut sektöründe tek oranli KDV uygulamasi ile vatandaslarin alim gücünün artacagini ve sektörün, beraberinde gelistirdigi tekstil, züccaciye, seramik, beton, çimento, boya gibi diger sektörleri de hareketlendirecegini ifade etti.

Bakan Yardimcisi Nebati’nin ziyaretinde, Baran’a ATO Baskan Yardimcisi Halil Ibrahim Yilmaz, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakus, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Uysalli, Süleyman Ekinci, Halil Ilik, Nuh Acar ve Ali Yildiz eslik etti.
Kaynak: İHA