Agri'da 'En Iyi Narkotik Polisi Açiklamasi Anne' Semineri Düzenlendi

Agri’da çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullaniminin önüne geçme konusundaanne duyarliligindan faydalanmak amaciyla“En Iyi Narkotik Polisi: Anne” semineri düzenlendi.

Agri'da 'En Iyi Narkotik Polisi Açiklamasi Anne' Semineri Düzenlendi
Içisleri Bakanligi tarafindan, çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullaniminin önüne geçme konusundaanne duyarliligindan faydalanmak amaciylahayata geçirilen “En Iyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsaminda Il Emniyet Müdürlügüne bagli Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan Agri’da bulunan 50 anne ve anne adayi kadina seminer verildi.

Uyusturucuyla mücadelede annelere yönelik farkindalik ve bilinçlendirme çalismasinin yürütülecegi proje kapsaminda, düzenlenen “En Iyi Narkotik Polisi: Anne” seminerine katilarak uyusturucu ile mücadele kapsaminda çalismalarin büyük bir titizlik ve basari ile yürütüldügü ve proje kapsaminda da birçok vatandasin ve annenin bilgilendirildigini ifade eden Vali Varol, “Narkotik meselesi her zaman problem olmakla birlikte sentetik maddelerin ortaya çikmasi ve ulasimin kolay olmasi sebebiyle son yillarda tüm dünya için ciddi bir tehdit olusturuyor. Bildiginiz üzere uyusturucu madde ile mücadelenin çok farkli dinamikleri var. Isin güvenlik boyutunda ciddi ve gayretli çalismalar yürütüyoruz. Sayin Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’nun da açikladigi gibi uyusturucu madde yakalama noktasinda dünya çapinda ülkemizin rekorlar kirdigi bir noktadayiz. Fakat biliyoruz ki sadece kolluk kuvvetlerimizin önleyici çalismalari bunu engellemek için yeterli degil. Bu noktada sizlerin yardimina ihtiyacimiz var. Bizler ne kadar gayret gösterirsek gösterelim sizlerin çabalari her zaman daha etkili olacaktir. Bu inançla çocuklarimizin gelecegi için hep beraber çalisalim” dedi.

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde uyusturucu maddeler konusunda anne ve anne adaylari kadinlar bilgilendirilirken bagimlilarin uyusturucuyu sadece metruk ve terk edilmis alanlarda degil, insanlarin gözü önünde kullandigina dikkati çekilip uyusturucu bagimlilari üzerinde yapilan arastirmalar sonucunda bagimlilarin uyusturucuyu kullandigi yerler arasinda ilk siradayüzde47,5ile kendi evlerinin yer aldigi vurgulandi.

Seminere Vali Dr. Osman Varol’un yani sira Il Emniyet Müdürü Nihat Özen, Agri Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürü, amir ve polisleri ile anne ve anne adayi kadinlar katildi.

Kaynak: İHA