Kapadokya Bölgesinde Temmuz Ve Agustos Aylarinda Turist Yogunlugu Bekleniyor

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesi 1 Temmuz tarihinden itibaren kisitlamalarin sona ermesiyle birlikte tüm dünyadan misafirlerini beklemeye basladi.

Kapadokya Bölgesinde Temmuz Ve Agustos Aylarinda Turist Yogunlugu Bekleniyor
Koronavirüs ile mücadele kapsaminda 21 Haziran tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda düzenlenen Kabine Toplantisi’nin ardindan 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir çok kisitlama sona eriyor. Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel de 1 Temmuz tarihinden itibaren sona erecek olan kisitlamalar ile birlikte özellikle Temmuz ve Agustos ayindan baslamak üzere Kapadokya bölgesinde yilsonuna kadar yogun bir turist agirlayacaklarini ifade etti.

Vali Becel, “Cumhurbaskanimizin baskanliginda toplanan Kabine Toplantisi’nin ardindan yapilan açiklamayla 1 Temmuz tarihinden itibaren birçok kisitlamanin kalkacagini, hafta sonu kisitlamalarinin, gece kisitlamalarinin kalkacagini ve buna bagli olaraktan da özellikle turizm açisindan da ciddi bir hareketlilik yasanacagini biliyoruz. Ilimizde birçok ülkeden turist alan bir bölge. 2019 yili itibariyla 4 milyon civarinda ören yerlerini ziyaret eden turistler var. Günübirlik gelip herhangi bir ören yerini ziyaret etmeyenleri de kattigimizda 5 buçuk milyon turist ziyaretçi kitlemiz oldugunu söyleyebiliriz. Maalesef 2020 yili 2019 gibi parlak geçmedi. Pandemi nedeniyle 1 milyon civarinda ziyaretçimiz oldu. Ama biz 2021 yilindan umutluyuz. Ilk veriler onu gösteriyor. Özellikle bu yasaklarin kalkmasiyla beraber bölgede gerçekten turizmden geçinen ciddi sektörlerin oldugunu söyleyebiliriz. Çok sektör var. Otel, lokanta, balon, acente gibi birçok insan turizmden geçimini sagliyor. Turizm Kapadokya bölgesi için lokomotif sektörlerden bir tanesidir. Bölgemizde özellikle Temmuz, Agustos aylarinda zaten her zaman en yogun olan iki ay oldugunu biliyoruz. Temmuz, Agustos ayindan baslamak üzere yilsonuna kadar ciddi turist gelmesini bekliyoruz. Biliyorsunuz Ukrayna’dan düzenli olarak tarifeli uçaklarimiz geliyor. Son dönemlerde 2019 yilinda 20 binin üzerinde Rus turistin ilimizi ziyaret ettigini biliyoruz. Bu yil onun artmasini ve bütün dünyadan misafirlerimizin Kapadokya bölgesine gelmesini bekliyoruz. Bütün tesislerimiz bütün kurumlarimiz, bölgemiz bunu agirlamaya hazir. Biz misafirlerimizi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA