AK Parti'den Isten Çikarilan IBB Çalisanlariyla Ilgili Açiklama

IBB yönetimi tarafindan isten çikarilan isçilerle ilgili Saraçhane’deki baskanlik binasi önünde açiklama yapan AK Parti Istanbul Siyasi ve Hukuki Isler Baskani Av. Adem Yildirim, “Öncelikle evine ekmek götürmekten baska gayesi ve çaresi olmayan haksiz olarak atmis oldugunuz isçileri yeniden ise alin. Isçi kiyimlarini durdurun” dedi. Yildirim, ayrica, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in çiftligindeki yikim çalismalarini takip eden IHA muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan saldiriyi kinadigini belirti.

AK Parti'den Isten Çikarilan IBB Çalisanlariyla Ilgili Açiklama
Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne(IBB) bagli istiraklerden çikartilan 16 bin isçinin geri alinmasi için AK Parti Istanbul Siyasi ve Hukuki Isler Baskani Av. Adem Yildirim, Saraçhane’deki baskanlik binasi önünde açiklamalarda bulundu. IBB yönetimi tarafindan isten çikartilan isçilerin ise geri alinmasini talep etti. Açiklamaya isten çikarilan bazi isçiler ve partililer de katildi.

Ayrica, Av. Adem Yildirim, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in çiftligindeki yikim çalismalarini takip eden Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan saldiriyi kinadigini belirti.

“Hunharca yapilan saldiriyi kiniyorum”

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in çiftligindeki yikim çalismalarini takip eden IHA muhabiri Mustafa Uslu’ya yapilan saldiriyi kinayarak sözlerine baslayan AK Parti Istanbul Siyasi ve Hukuki Isler Baskani Av. Adem Yildirim, “Dün Kocaeli’de basin mensubu kardesimize barbarca ve hunharca yapilan saldiriyi kiniyorum. Haber yapmak üzere giden Mustafa Uslu kardesimize 4 kisi tarafindan IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in korumasi, soförü ve yakin oldugu söylenen birileri tarafindan yapilan bu saldiriyi kiniyoruz. Her zaman her yerde özgür basindan, özgür haberden bahsediyoruz. Ayni özgürlügün de Mustafa Uslu kardesimizde oldugunu söylüyoruz. Kendisine geçmis olsun dileklerini iletiyorum” dedi.



“Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ni partizanligin merkezi haline getirdiler”

IBB’de partizancilik yapildigini söyleyen Yildirim, “Partizancilik olmayacak dendi. CHP’nin Istanbul Il Baskan yardimcisinin basina yansiyan tabiriyle ne diyor. ‘Biz belediyeye 100 kisi aliyorsak bunun 35’inin CHP’li, 15’ini IYI Partili, 15’ini diger partilerden, kalani da kariyer merkezlerinden alacagiz’ diyerek gördügümüz Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ni partizanligin merkezi haline getirdiler. ‘16 milyonu kucaklayacagiz’ diyerek yola çikildi. 2 yil boyunca IBB’den hukuksuz olarak 16 bin isçinin gözünün yasina bakmadan kapi disari attilar” diye konustu.



“Hem asagiladilar hem isinden attilar”

Isten çikarilan kadinlarla ilgili konusan Yildirim, “Herkesin inancina saygi duyacaklarini söylediler. Basina yansidi. Yargilamasi devam ediyor. ISMEK’e geldiler. Çalisan basörtülü kadinlari rencide ettiler. ‘Sizin hepiniz bekar. Itfaiyecilerle tanistiralim. Parti düzenleyelim. Orada çalisan erkeklere ayri ayri evde kadin, burada kadin. Ne oluyor?’ diye oradaki kadinlarimizi asagiladilar. Maalesef cinsiyetçi davrandilar. Onlarin düsüncesinden, örfünden, giyiminden, oturdugu yerden dolayi asagilamaya maruz biraktilar. Ne oldu biliyor musun? Hem asagiladilar hem isinden attilar. Asagilayan insanlara belediyeden görevler vererek onlari da tasnif etmis oldular” seklinde konustu.



“Isçi kiyimlarini durdurun”

Isçilerin geri alinmasi gerektigiyle ilgili konusan Yildirim, “Öncelikle evine ekmek götürmekten baska gayesi ve çaresi olmayan haksiz olarak atmis oldugunuz isçileri yeniden ise alin. Isçi kiyimlarini durdurun. Kesinlesmis yüzlerce, binlerce mahkeme karari var. Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nden kesin isçilerin ise iadesine dair mahkeme kararlari var. ‘Mahkeme kararlarina uyun’ diye bize elestiriler getiriyordunuz. Biz de diyoruz. Haksiz olarak attiginiz isçiler sizden fazla bir sey istemiyor. Mahkeme kararlarini yerine getirmenizi istiyor. Biz de bunu istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Mahkemelerde hesabini veremez hale gelirsiniz”

IBB’nin istirak yöneticilerine seslenen Yildirim, “Yöneticilik size baki degil. Bugün variz, yarin yokuz. Ise iade mahkeme kararlarina ragmen yasanin öngördügü 4 arti 5, 9 aylik maas tazminatini veririm. Seni ise almam hoyratligindan vazgeçin. Eger vazgeçmez, mahkeme kararina ragmen o isçiyi ise almazsaniz, keyfi olarak tazminatlari öderseniz sunu bilin ki; olusacak kamu zararini size kamu zimmeti olarak takipçisi oluruz. Mahkemelerde hesabini veremez hale gelirsiniz. Ben sizi uyariyorum” dedi.

“Namus sözlerinize sadik kalin”

Isçilerin sosyal medya paylasimlari nedeniyle isten çikarildigini söyleyen Yildirim, “Neymis efendim, isçilerin seçim öncesi sosyal medyalarindaki bir takim paylasimlarini gerekçe gösteriyorlar. Sosyal paylasimla ilgili isten atma gerekçeleri var. Anayasa mahkemesini ve Avrupa Insan Haklari Mahkemesi’nin sosyal paylasimlarla ilgili özgürlügün arttirildigina dair kararlari var. Bu hukuksuz gerekçelerle ise son vermekten vazgeçin. Bizler CHP’nin ve türevlerinin hukuka saygili olmadigini hukukun üstünlügünü tanimadigini biliyoruz. Onlara göre üstünlerin hukuku vardir. IBB’den atilan 16 bin isçide bunu görüyoruz. Hukuka uymuyorsunuz. Bari seçim öncesi verdiginiz sözlere sadik kalin. Namus sözlerinize sadik kalin. Haziran’dan sonra bu sözlere sahip çikacak misiniz, çikmayacak misiniz bu görecegiz” dedi.

AK Parti Istanbul Siyasi ve Hukuki Isler Baskani Av. Adem Yildirim, 2 bin 500’in üzerinde ise iade karari oldugunu sözlerine ekledi.

“6 bin kisi daha çikartacaklarmis”

12 yil ISPARK’ta çalistiktan sonra isten çikarilan Birol Durmus, “Pandemide döneminde sosyal medya paylasimindan dolayi tazminatsiz isten çikardilar. Seçim zamaninda kürsüde namus ve seref sözü veren Kiliçdaroglu ve onun belediye baskani Imamoglu hiçbir sözünü tutmadi. Insanlari magdur ettiler. 1 yildir çok seyler çekiyoruz. Kimisi kirasini ödeyemiyor. Kimisinin banka borcu var. Istanbul’u terk edip gidenler var. 6 bin kisi daha çikartacaklarmis. Bizi ariyorlar. ‘Abi 1 senedir ne yapiyorsun?’ diyorlar. Hiçbir sey yaptigim yok. 50 yasindayim. Kimse bana is vermiyor” dedi.

Kaynak: İHA