Afrika Birligi Gözlemci Misyonu, Etiyopya'daki Genel Seçimin Güvenilir Ve Seffaf Oldugunu Duyurdu

Afrika Birligi Gözlemci Misyonu, Etiyopya'da 21 Haziran'da düzenlenen 6'nci genel seçimlerin "güvenilir ve seffaf" oldugunu açikladi.

Afrika Birliginin Etiyopya Gözlemci Misyonu tarafindan hazirlanan ön raporda, "Genel olarak seçim öncesi ve seçim günü düzenli, barisçil ve inandirici bir sekilde tamamlandi." ifadesi yer aldi.

Seçimlerin "güvenilir ve seffaf" oldugu vurgulanan raporda, bazi operasyonel, lojistik, güvenlik, siyasi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla ilgili zorluklar yasandigi kaydedildi.

Basina açiklamalarda bulunan Afrika Birliginin Etiyopya Gözlemci Misyonu Baskani, eski Nijerya Devlet Baskani Olusegun Obasanjo da bazi medya organlarinin seçimi "kaotik" olarak tanimlamasina iliskin bir soruya "Bazi medya kuruluslari kaosu düzenli bir sekilde görmek istiyorsa ne yapabiliriz?" cevabini verdi.

Etiyopya'da halk 21 Haziran'da 6'nci kez meclis ve bölgesel konsey üyelerini belirlemek için sandik basina gitmisti. Oy sayiminin sürdügü ülkede henüz sonuçlar açiklanmadi.

???????Oromiya eyaletinde önde gelen muhalefet partileri, siyasetçilere uygulanan baski ve gözaltilar nedeniyle seçimi boykot etmisti.

Yaklasik 110 milyon nüfuslu Etiyopya, 10 eyalet ile Addis Ababa ve Dire Dawa gibi 2 özel sehir yönetiminden olusuyor.

Kaynak: AA