Yemen'in Taiz Ilinde 2021'In Basindan Bu Yana 2 Bin 800'Ü Askin Sitma Vakasi Görüldü

Yemen'in güneybatisindaki Taiz vilayetinde 2021 yilinin basindan bu yana 2 bin 800'den fazla sitma vakasi tespit edildi.

Yemen'in Taiz Ilinde 2021'In Basindan Bu Yana 2 Bin 800'Ü Askin Sitma Vakasi Görüldü


Taiz Halk Sagligi ve Nüfus Müdürlügü Genel Müdür Yardimcisi Teysir es-Sami, konuyla ilgili AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Sami, saglik yetkililerinin Taiz'de 2021'in basindan bu yana 2 bin 800'den fazla sitma vakasi tespit ettigini söyledi.

Taiz'de ayni dönemde 10 binden fazla da süpheli sitma vakasi izlendigini aktaran Sami, herkesin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mesgul oldugu ve sitmayla mücadele edilmedigi için ülkede sitmanin yayilmakta olduguna dikkati çekti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

BM yetkilileri önceki açiklamalarinda ülkedeki saglik sisteminin tamamen çökmesi durumunda sadece Kovid-19 degil, sitma, kolera, dang hummasi ve diger hastaliklar nedeniyle pek çok insanin yasamini yitirmesinden endise duyduklarini ifade etmisti.

Kaynak: AA