Mardin'de Seyir Halindeki Araçlarin Arasinda Kalan 5 Yasindaki Çocugun Görüntüsü Kameraya Yansidi

Yoldaki çocugu fark edip can güvenligi için aracina alan ve ailesine teslim eden otobüs soförü plaketle ödüllendirildi.

Mardin'de Seyir Halindeki Araçlarin Arasinda Kalan 5 Yasindaki Çocugun Görüntüsü Kameraya Yansidi
Mardin'de yolun karsisina geçmeye çalisirken seyir halindeki araçlarin arasinda kalan çocugun fark edilmesi ve otobüse bindirilme ani otobüsün güvenlik kamerasinca kaydedildi.

Mardin Kiziltepe kara yolunda özel halk otobüsü soförü Hadi Aras seyir halindeyken yolun karsisina geçmeye çalisirken seyir halindeki araçlarin arasinda kalan 5 yasindaki kiz çocugu fark etti.

Otobüsü durduran Aras, son anda bir aracin altinda kalmaktan kurtulan kiz çocugunu otobüse bindirdi.

Aras, ailesini bularak çocugu teslim etti.

Seyir halindeki araçlarin arasinda kalan çocugun fark edilmesi ve otobüse bindirilme ani otobüsün güvenlik kamerasina yansidi.

- Soföre plaket

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas da sürücü Aras'i kabul ederek plaketle ödüllendirdi.

Soför Aras'in gösterdigi duyarli davranisin örnek teskil ettigini dile getiren Demirtas, "Geç vakitlerde yolda bir çocuga rastliyor. Arabasini durduruyor. Çocugun anne babasinin nerede oldugunu ögreniyor ve çocugu götürüp annesine teslim ediyor. Bu davranisi gerçekten çok takdir ettim. Tebrik ediyorum." dedi.

Çocugu ailesine sag salim teslim etmekten dolayi büyük mutluluk yasadigini dile getiren Aras ise saat 21.30 civarinda eve gittigi sirada yolun ortasinda 5 yasinda küçük bir çocuk gördügünü belirtti.

Aras, "Önümdeki araç durmadi. Ama ben durdum. Yolu kapattim. Çocugu aldik ve ailesine teslim ettik. Kara yolunda 5 yasindaki çocugu kurtardigimiz için Allah'a sükür mutluyuz. Insallah bir daha böyle bir sey yasamayiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA