Israil'in Ingiltere'deki Silah Fabrikasini Basan Filistin Yanlisi Eylemciler, Üretimi Durma Noktasina Getirdi

Filistin yanlisi eylemciler, Ingiltere'nin Oldham kentinde Israilli savunma sirketi Elbit Systems'a ait silah fabrikasinda kontrolü ele geçirdi ve üretimi durma noktasina getirdi.

Ingiltere merkezli Palestine Action adli bir eylem grubu, Israilli savunma sirketi Elbit Systems'in Oldham'daki silah fabrikasi Elbit Ferranti tesisinin kapilarini zincirledi; çatiya çikan eylemciler, binayi kirmiziya boyadi.

Fabrikanin çatisinda eylemciler, grubun isminin yazili oldugu pankartlar açti.

Polisin hizli müdahalesine ragmen eylemini sürdüren Filistin yanlilari, tesiste kullanilan bazi makinalari imha etti.

Palestine Action grubu, yaptigi yazili açiklamada, aktivistlerin, bölgeyi isgal ederek ve buradaki çalismalari önleyerek, Israil'in Filistin halkina karsi savas suçlari islemek için kullanacaklari silah ve askeri teknoloji akisini engelledigini bildirdi.

Filistin yanlilari, Elbit System'in Ingiltere'deki tüm silah üretim tesisleri kapatilincaya kadar eylemlerine devam edecegini belirtti.

- Filistin yanlilari SIHA üretimini durdurmustu

Palestine Action grubunun üyeleri, sirketin 19 Mayis'ta Leicester kentindeki fabrikasinda da eylem baslatmis, burada SIHA üretiminin durmasina neden olmustu.

Tesiste Gazze'de kullanilan Hermes adli SIHA'larin üretildigini belirten eylemciler, isgalle "isleri olabildigince aksatmayi" amaçladiklarini belirtmisti.

Grubun Twitter hesabindan, tesisin içinden çekildigi belirtilen ve SIHA parçalari oldugu kaydedilen fotograflar yayimlanmisti.

Kaynak: AA