Göçmen Çocuklar Kendileri Için Düzenlenen Etkinlikte Doyasiya Eglendi

“Dünya Mülteciler Günü” kapsaminda ülkelerindeki savas ve baskilardam kaçarak Agri’ya yerlesen göçmenler, kendileri için düzenlenen piknikte bir araya gelerek doyasiya

Göçmen Çocuklar Kendileri Için Düzenlenen Etkinlikte Doyasiya Eglendi
Türk Kizilay Agri Subesi, Il Göç Idaresi Müdürlügü ve Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi, “Dünya Mülteciler Günü “ kapsaminda Agri’da yasayan göçmen vatandaslar için TRT Park’ta etkinlik düzenledi.

Özellikle çocuklarin keyifli vakit geçirmesi için bir araya gelen Kizilay gönüllüleri, çocuklarla oyunlar oynayarak uçurtma uçurdu. Oyunlarin ardindan hem ailelere hem de çocuklara ekmek arasi köfte, içecek ve dondurma ikraminda bulunuldu. Daha sonra çocuklara Kurban Bayraminda kullanmalari nedeniyle 200 liralik hediye çekleri verildi.

Il Göç Idaresi Müdürü Mücahit Yumak, düzenlenen etkinlikte yaptigi konusmasinda, “ Mülteciler Günü kapsami olarak biz bunlari tutuyoruz çünkü siginmacilarin hepsi bizim burada ev sahipligi yaptigimiz misafirler olarak görüyoruz. Dünya geneline baktigimizda su anda 4 milyona yakin Suriyeli olarak ev sahipligi yapan Türkiye lider durumunda. Burada çocuklar aileleriyle birlikte piknik yapiyor. Suriye, Afganistan ve Iranli ailelerde olusan vatandaslar var burada. Bunlar Agri’da belli bir süre kaliyor.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin dünyanin en merhametli ülkesi oldugunu vurgulayan Kizilay Agri Subesi Baskani Orhan Tatli, “Kizilay’in gönüllüleri ile beraber çocuklara oyunlar oynatiyoruz, uçurtmalar uçurtuyoruz. Dolu dolu bir gün geçirmelerini istedik. Paydas kurumlarimizla beraber onlarin bugünü güzel bir sekilde geçirmesi için yanlarindayiz. Onlar için belki de ilk kez yasadiklari bir ortam. Ülkelerinde çikan kaostan ve savastan kaçip ülkemize geldiler. Bizler zaten dünyanin en merhametli ülkesi olarak Kizilay ve diger paydas kurumlarimizla beraber onlarin kendi evlerinde olma hissiyatini dün oldugu gibi bugün de onlara yasatmaya devam ediyoruz.” dedi.

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Aslan Kaya ise, Göçmenleri Türk vatandaslarindan ayri tutmadiklarini vurgulayarak “ Onlar zor sartlardan kaçip ülkemize gelen insanlar ve biz Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi olarak devletin sefkat eliyiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA