Enerji Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmalar Istisare Toplantisinda Bir Araya Geldi

Antalya'da "21 Haziran Dünya Günes Günü" kapsaminda enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalar istisare toplantisinda bir araya geldi.

Global Enerji Dernegi ev sahipliginde bir otelde düzenlenen toplantida, Türkiye'de enerji sektörünün gelecegine iliskin çalismalar degerlendirildi.

Toplantida konusan, Domino Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani ve Global Enerji Dernegi Baskani Murat Dilek, günes enerjisinin Türkiye'de yerli ve milli kaynaklar açisindan stratejik bir öneme sahip oldugunu dile getirdi.

Dilek, enerji sektörünün hizla gelistigini belirterek, "Türkiye'de 2000'li yillardan bu yana enerji sektörü hizla gelisiyor. Ancak günes enerjisinde daha hizli adimlar atmamiz gerekiyor. Türkiye'ye günesin gelis açisi, günesli gün sayisi bizler için büyük bir avantaj. Ancak toplam enerji sektöründe henüz yüzde 3'lük bir paya sahibiz. Bunu daha çok arttirmamiz gerekiyor." diye konustu.

Uluslararasi Günes Enerjisi Toplulugu (GÜNDER) Yönetim Kurulu Baskani Kutay Kaleli de günes enerjisinin önemine degindi.

Yenilenebilir enerjilerin kullanimin artmasi gerektigini belirten Kaleli, sunlari kaydetti:

"Uluslararasi Enerji Ajansi'nin 2025 sifir karbon raporuna göre 2030 ve sonrasinda dünyada farkli bir dönüsüm gerçeklesecek. Bu dönüsümün en önemli aktörleri de yenilebilir enerji yatirim ve kullanicilari olacak. Eger küresel isinma hedeflerimizi 2,5 santigrat derecenin altinda tutmayi hedefliyorsak yenilebilir enerjini kullaniminin arttirilmasi konusunda çok önemli girisimlerde bulunmamiz gerekiyor. Günes, bunun en önemli aktörlerinden bir tanesi."

Kaynak: AA