(Özel) Ürdünlü Sürücünün Ölümüne Sebep Oldugu Yasli Adamin Ailesi Hukuk Mücadelesi Baslatti

Arnavutköy’de Ürdünlü sürücünün araçla çarparak ölümüne sebep oldugu 78 yasindaki adamin yakinlari hukuk mücadelesi baslatti. Olay sonrasi serbest birakilan sahsin yurt disina kaçtigini söyleyen yasli adamin kizi Remziye Kusbay, "Mahkemeye ne adam ne de avukati geldi. Ben babam için adalet istiyorum" dedi.

(Özel) Ürdünlü Sürücünün Ölümüne Sebep Oldugu Yasli Adamin Ailesi Hukuk Mücadelesi Baslatti
Kaza, 5 Mart günü Arnavutköy Hadimköy Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, yolun karsisina geçmeye çalisan Cebrail Kusbay’a (78) süratli sekilde ilerleyen Ürdünlü Qusad Majed Murshed Alsharif’in kullandigi otomobil çarpti. Çarpmanin sonucunda agir yarali sekilde hastaneye kaldirilan yasli adam kurtarilamayarak öldü. Kaza sonrasinda yurt disina giden yabanci uyruklu sürücüden sikayetçi olan aile, hukuk mücadelesi baslatti. Ancak Kusbay’in ölümüne iliskin açilan davaya ne Ürdünlü sahis ne de avukati katildi.

Kazada hayatini kaybeden yasli adamin kizi Remziye Kusbay, “Hadimköy merkezde 5 Mart’ta sahis hiz yapmis ve hiçbir sekilde frene basmadan babami burada katletti. Bu kaza degil bir cinayettir. Ben sadece adalet istiyorum. Ne adam mahkemeye geldi ne avukati geldi, su an memleketi Ürdün’e kaçmis. Babama araba çarptigi an babam 19 metre sürüklendi, bu nasil bir hizdir. Benim babam 3 aydir evde yok. Benim engelli annem hala camin kenarinda babami bekliyor” seklinde konustu.

Kaza günü orada olan Alaattin Özkök ise, “Biz dükkanin önünde duruyorduk, bir ses duyduk, gelip baktigimizda baya sürüklenmisti rahmetli amcamiz. Kendini taniyorduk da. Hemen kostuk. Yerde hareketsiz yatiyordu, ambulans çagirdik ama amca rahmetli oldu. Araçta hiç fren sesi falan da duymadik, çok hizliydi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA