Edirne'de 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu 20 Ülkeden 1045 Sporcunun Katilimiyla Kosuldu

Edirne'de 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu 20 ülkeden 1045 sporcunun katilimiyla kosuldu.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Dernegi'nin düzenledigi yari maraton Selimiye Camisi önünden basladi.

Iki kategoride düzenlenen yarislarda sporcular 10 ve 21 kilometre kosarak dereceye girebilmek için büyük çaba sarf etti.

Selimiye Meydani'nda tamamlanan organizasyonda 21 kilometre genel klasmanda Mestan Turhan birinci, Bekirhan Kabadayi ikinci, Özgür Isik ise üçüncü oldu. Kadinlar genel klasmanda ise Dilek Atak birinci, Derya Kaya Ikinci, Zeynep Burcu Akbaba ise üçüncü olarak yarismayi tamamladi.

10 kilometre genel klasmanda Muhammet Edip Karabacak birinci, Ercan Savasan ikinci, Ercan Kitapçioglu ise üçüncü oldu. Kadinlar genel klasmanda ise Reyhan Demirel birinci, Gönül Çataltepe Ikinci, Firdevs Mehmetoglu ise üçüncü oldu

- "Sehit ve gazi yakinlarina armagan ediyorum"

21 kilometrede birinci olan Mestan Turhan çok zorlu bir maratonu geride biraktiklarini belirtti.

Birinci oldugu için çok mutlu oldugunu ifade eden Turhan, "Anlamli ve güzel bir yaris oldu, emek harcayanlara tesekkür ediyorum. Eglenerek kostum. Yunanistan sinirina geldigimde 'merhaba komsu' diyerek geri döndüm, çok eglenceliydi. Birinciligimi bütün sehit ve gazi yakinlarina armagan ediyorum "dedi.

- Bazi sporculardan "1 kilometre fazla kostuk" itirazi

Kosuculardan bazilari ise yaris sonunda 10 kilometrelik parkuru 11 kilometre kosmak zorunda kaldiklarini ileri sürdü.

Yasar Kambir gazetecilere yaptigi açiklamada, “Profesyonel sporcu saatine bakar. 8 kilometreye gelince saatimize bastik 2 kilometre var diye biliyorduk. 10 kilometre saatimizde bitti yol bitmedi. Kos, kos, kos yol saat bitti yol bitmedi. Düzeltilmesi lazim. Geçen sene de aynisi oldu. O zamanda dönüs yolunu bulamamistik.” seklinde konustu.

- Maratonda farkli katilimcilar da yer aldi

Yari maratona pek çok farkli sporcu da katildi. Bazi basin mensuplari ve saglikçilar salginda yasamini yitiren meslektaslari, bazi sporcular da yasamini yitiren babalar anisina kostu.

Kosuda bazi sporcular Türk bayragi açarak bazilari da engelli yakinlariyla katildi.

Yarismaya turuncu takim elbise giyerek katilan Bilal Gül, her yil katildigi maratona bu yil Babalar Günü nedeniyle gücün simgesi turuncu renkte elbiseyle katildigini belirterek "Ben bu kosumu tüm babalara armagan ediyorum" dedi.

Kosuya 9 yasindaki oglu Ömer Asaf Özder'le katilan Kocaelili Ahmet Özder, Babalar Günü nedeniyle beraber kostuklarini belirtti.

Kosunun en yasli sporcularindan Hayrettin Sönmez'de (73) spor yapanin ruhunun da bedenin de yaslanamayacagini ifade etti.

Kaynak: AA