Yahudi Yerlesimciler, Bati Seria'da Duvarlara Hazreti Muhammed'e Hakaret Içerikli Sloganlar Yazdi

KUDÜS – Yahudi yerlesimcilerin, isgal altindaki Bati Seria’da Ölü Deniz’e (Lut Gölü) giden yolun kenarindaki duvarlara Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli yazilar yazdigi bildirildi.



Filistin resmi haber ajansi WAFA’ya göre, Yahudi yerlesimciler Ölü Deniz’e giden yolun kenarinda bulunan duvarlara yazdigi Ibranice sloganlarla Islam Peygamberi Hazreti Muhammed'e hakaretlerde bulundu.

Sosyal medyaya da yansiyan görüntülerde, söz konusu hakaret içerikli yazilar görüldü.

Fanatik Yahudiler, 15 Haziran'da isgal altindaki Dogu Kudüs'ün Sam Kapisi'nda düzenlenen provokatif "Bayrak Yürüyüsünde" de Hazreti Muhammed'e hakaret eden sloganlar yazmisti.

- Yahudi yerlesimcilerden Filistinlilere saldiri

Öte yandan El-Halil kentine bagli Tuvvana Belde Belediye Baskani Muhammed Rib’i, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Yahudi yerlesimcilerin beldedeki bazi evleri tasladigini ve atilan taslardan iki kadinin yaralandigini belirtti.

Rib’i, ayni sekilde bir baska Yahudi yerlesimci grubun da belde çevresinde Filistinli bir çobani darp ettigini ifade ederek, her iki olayda da Israil askerlerinin çevrede bulundugunu ancak Yahudi yerlesimcileri engellemediklerini kaydetti.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerlesimci, Bati Seria'da isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA