Vali Aksoy, 'Babalarimiz, Hayatimizin Her Aninda Varliklari Ile Güç Veriyor'

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, ’Babalar Günü’ dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Vali Aksoy, "Hayatimizin her aninda varliklariyla bize güç veren, iyiligin, sefkatin, fedakarligin ve kosulsuz sevginin timsali olan babalarimizin ’Babalar Günü’nü kutlamanin heyecanini ve mutlulugunu yasiyoruz" dedi.

Vali Aksoy, 'Babalarimiz, Hayatimizin Her Aninda Varliklari Ile Güç Veriyor'


Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, her yil Haziran ayinin 3’üncü Pazar günü kutlanan Babalar Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Babalarin dünyanin en zor ve ulvi görevlerinden birini üstlendiklerini ifade eden Vali Aksoy, "Babalik yeri doldurulamayan, degeri hiçbir seyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karsiliksiz sevginin en güzel örneklerini veren babalarimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere gelecegimize uzanan yolda rehberlik eden ögreticilerimizdir. Sevgi ve sefkatle, fikren ve bedenen saglikli nesillerin yetistirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen babalarimiz, aile ve toplum hayatinin temel diregini olusturmaktadir. Tasidigi büyük sorumlulugun ötesinde, bu sorumluluga tüm varligini adayan babalarimiz dünyanin en güzel, en temiz, en masum duygularini tasirlar. Dünyanin her yerinde, hangi sosyal statüde yasarsa yasasin tüm babalar yüreklerinde tasidiklari merhamet, iyilik, güzellik, sabir, adalet ve esitlik gibi erdemlerle hayatlarimiza isik tutmaktadir. Bizleri hayata hazirlayan, destek olan, sevgisi ve güveni daima aranan babalarimiz, vazgeçilmez degerlerimiz, hayat zenginligimizdir" dedi.



Baba sevgisinin sevgilerin en büyügü, en kiymetli oldugunu kaydeden Aksoy, "En degerli varligimiz, bas tacimiz babalarimizin beklentisi ise sevgi ve saygidir. Onlari mutlu etmek, emeklerinin bosa gitmedigini göstermek, gurur duyacaklari evlatlar olmak, babalarimiz için en büyük armagandir. Babalarin istedigi tek sey hatirlanmak, çocuklarini sadece ihtiyaç duydugu zamanlarda degil her an yanlarinda görmektir. Dolayisiyla Babalar Günü, babalarimiza verdigimiz degeri, duydugumuz sevgiyi ve yalniz olmadiklarini göstermek için önemli bir firsattir. Babalarimizi mutlu etmek, babalarimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldigimiz her gün babalarimizin merhametine, sefkatine ve güvenine layik olmaya çalismak hepimizin görevi olmalidir. Çin’de ortaya çikan ve kisa sürede tüm dünyayi saran Korona virüs salginina karsi ülkemiz genelinde mücadele tüm alanlarda basariyla sürdürülmektedir. Bu zor günleri, devletimiz, hükümetimiz ve milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacagimiza yürekten inaniyorum. Bizlere düsen ise, coskuyla kutladigimiz babalar günümüzü gelecek yillarda yine ayni heyecan ve coskuyla kutlayabilmemiz için alinan tedbirlere hep birlikte uymaktir. Bu duygularla, basta sehit ve gazi babalari olmak üzere bas tacimiz, degerli varligimiz babalarimizi sevgi ve saygiyla selamliyor, sadece baba olan degil, yüregi babalik hisleriyle dolu olan tüm erkeklerin Babalar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA