Kirklareli'nde Jandarma, Sahil Güvenlik Ve Zabita Ekiplerine Bogulma Vakalarina Karsi Ilk Yardim Egitimi Verildi

Kirklareli'nde denizde bogulma olaylarinin en aza indirilebilmesi için jandarma, sahil güvenlik ve zabita ekiplerine ilk yardim egitimi verildi.

Vali Osman Bilgin, Karadeniz'e sahili bulunan Igneada beldesindeki sertifika töreninde, yaz mevsiminde turizme yönelik alinacak tedbirler kapsaminda, bogulma olaylarinin önlenmesine iliskin cankurtaran hizmeti veren veya sahillerde görev yapacak personele Il Saglik Müdürlügünce egitimler verildigini söyledi.

Igneada ve Kiyiköy beldelerinde yaz aylarinda çok ciddi yogunluk olustugunu ifade eden Bilgin, Karadeniz'de dip akintisina bagli olarak ciddi bogulma vakalarinin yasandigini vurguladi.

Bogulma vakalarina karsi tüm tedbirleri almaya çalistiklarini anlatan Bilgin, "Burada görevlilerimize hem cankurtaran hem de ilk yardim egitimleri verdik. Ilk yardim çok önemli çünkü hayat kurtariyor. Bu egitimler sonrasinda bu yaz bir kisinin hayatini kurtarmaya vesile olacaksak bu hepimiz için büyük mutluluktur." dedi.

Bilgin, bogulma olaylarina karsi jandarma ve zabita görevlilerinin karadan, sahil güvenlik ekiplerinin ise denizden gerek ilk müdahale gerekse denetimlerini sürdürecegini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Bilgin, egitim alan 26 personele belgelerini verdi.

Kaynak: AA