Japonya'da 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nin Seyircisiz Düzenlenmesi Tartismalari Gündemde

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede görevli hükümete bagli Kovid-19 Danisman Heyeti, "2020 Tokyo Olimpiyatlari’nin seyircisiz oynanmasi" çagrisinda bulundu.

Kyodo ajansinin haberine göre, Kovid-19 Heyet Danismani Baskani Omi Sigeru, baskent Tokyo’da hükümete olimpiyatlar konusunda yaptiklari öneriler hakkinda basin toplantisi düzenledi.

Ülkede 23 Temmuz’da baslayacak Olimpiyat Oyunlari'nin seyircisiz düzenlenmesinin makul olduguna isaret eden Omi, bu yöntemin Kovid-19’un yayilma riskini azaltmanin en etkin yolu olacagini belirtti.

Omi, olimpiyatlari organize eden yetkililere riski azaltacak yöntemleri düsünme, güçlü önlemleri temin eden senaryolari belirleme ve kararlarini bir an önce kamuoyuna açiklamalari tavsiyesinde bulundu.

Ayrica ülkede Ulusal Bulasici Hastaliklar Enstitüsü Baskani Takaji Wakita dahil 26 uzman, hükümet ve organizasyon ekibiyle olimpiyatlarin Kovid-19 salginin yeni bir dalgayi tetikleyebilecegine dair endiselerini paylasti.

Tokyo Olimpiyatlari Organizasyon Komitesi Baskani Hasimoto Seiko da olimpiyatin seyircilere açik olmasi konusunda uzmanlarin görüsleriyle benzer düsündüklerini ve uzmanlarin tavsiyeleriyle birlikte seyircilerin tribünlerde güvenli bir sekilde bulunmasina izin veren yollar üzerinde çalisacaklarini aktardi.

Salgin nedeniyle bu yila ertelenen Olimpiyat Oyunlari 23 Temmuz-8 Agustos 2021'de, Paralimpik Oyunlari ise 24 Agustos-5 Eylül'de yapilacak.

Kaynak: AA