HDP Izmir Il Baskanligindaki Saldirida Öldürülen Deniz Poyraz'in Cenazesi, Topraga Verildi

Izmir'in Konak ilçesindeki HDP Il Baskanligina giren silahli saldirgan tarafindan öldürülen Deniz Poyraz'in cenazesi defnedildi.

Deniz Poyraz'in cenazesi yakinlari ve partililer tarafindan Izmir Adli Tip Kurumu morgundan alinip Hava Sehitleri Kadifekale Camisi'ne getirildi. Polis ekipleri, cami ve çevresinde genis güvenlik önlemi aldi. Cenazeye katilanlar, güvenlik önlemleri altinda bölgeye alindi.

Caminin önüne getirilen tabuta, terör örgütü PKK'yi simgeleyen bez parçasi örtülmek istenmesi üzerine polis müdahale etti. Kisa süreli bir gerginlik yasandi. Polis, bez parçasina el koydu. Cenaze namazi, caminin içerisinde kilindi.

Anne Fehime Poyraz ve yakinlari, tabutun basinda gözyasi döktü. Ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan tabut, kadinlarin omuzunda cenaze aracina tasindi. Bu arada terör örgütü lehine sloganlar atildi. Poyraz'in cenazesi, Kaynaklar Mezarligi'nda topraga verildi.

Törene, Poyraz'in annesi Fehime Poyraz, babasi Abdülilah Poyraz, aile yakinlari ile HDP Es Genel Baskanlari Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas, CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu, Türkiye Isçi Partisi Genel Baskani Erkan Bas, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Izmir Il Baskani Deniz Yücel, HDP Izmir Il Baskani Kadir Baydur ile bazi CHP ve HDP yöneticileri katildi.

Pervin Buldan, cenaze öncesi caminin önünde yaptigi konusmada, demokratik, siyaset anlayisindan asla vazgeçmeyeceklerini, suçlularin cezalandirilmasini istedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ise kursunlarin sadece HDP'ye ve Kürtlere degil, kardeslige ve birliktelige de sikildigini kaydederek, "Asla ölmeyecegiz. Beraber devam edecegiz. Hepinizin basi sag olsun dedi." dedi.

Öte yandan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da cenazeye çelenk gönderdi.

Sair Esref Bulvari'ndaki is merkezinin 2. katindaki HDP Izmir Il Baskanligina dün giren O.G, Deniz Poyraz'i tabancayla öldürmüstü. Binanin çatisina çikan O.G, polis ekiplerince yakalanmisti. Bugün adliyeye sevk edilen O.G, sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.

Kaynak: AA