HDP Izmir Il Baskanligina Silahli Saldiri Düzenleyen Zanli Tutuklandi

Izmir’de dün HDP Izmir Il Baskanligi binasina girerek Deniz Poyraz isimli parti çalisanini öldüren saldirgan Onur Gencer, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Saldirganin binaya girerken yaninda tasidigi çantasinda biçak ve bir miktar para oldugu ögrenildi.

HDP Izmir Il Baskanligina Silahli Saldiri Düzenleyen Zanli Tutuklandi
Konak ilçesinde bulunan HDP Izmir Il Baskanligi’nin bulundugu binaya girerek, parti çalisani Deniz Poyraz’i (38) öldüren silahli saldirgan Onur Gencer (27), olayin hemen ardindan polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindi.

BÖLGEDE KESIF YAPMIS

Öte yandan süphelinin emniyetteki ayrintili ifadesi de ortaya çikti. Süpheli O.G.’nin sorgusunda, saldiri öncesi bölgede kesif yaptigini söyledigi belirtildi. Sosyal medyadan zaman zaman terör örgütü PKK sempatizanlariyla tartismalar yasadigini belirten O.G., “PKK’dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürlesiyoruz. Bina çevresine birkaç kez kesif için gittim. Binaya gittigimde orada birkaç kisinin olabilecegini düsündüm” dedigi ögrenildi.

TUTUKLANDI

Tabancayla 1 kisiyi öldüren ve is merkezinde polis ekiplerince gözaltina alinan Onur Gencer’in Terörle Mücadele Sube Müdürlügündeki islemleri tamamlandi. Ifadesinin ardindan sabahin erken saatlerinde adliyeye yogun güvenlik önlemleri altinda sevk edilen saldirgan, çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇANTADA BIÇAK VE PARA VARMIS

Öte yandan saldiriyla ilgili yeni bir detay ortaya çikti. Süpheli Onur Gencer’in binanin bulundugu yere taksiyle geldigi esnada elinde tasidigi çanta içerisinde biçak ve bir miktar para oldugu ögrenildi. Gencer’in silahli saldiriyi Amerikan yapimi olan Ruger marka 9 mm tabanca ile gerçeklestirdigi, sarjör içerisinde bulunan 10 mermiyi de bina içerisinde atesledigi tespit edildi.

(Ali Ihsan Çiftçi - Ali Gözeten /IHA)
Kaynak: İHA