Nigde'de Organize Sanayi Bölgesinde 'Mobil Asi' Uygulamasi Basladi

Nigde'de organize sanayi bölgesinde (OSB) çalisanlara mobil ekiplerce Kovid-19 asisi uygulaniyor.

Mobil saglik ekipleri, organize sanayi bölgesinde olusturulan asi alaninda, isçileri asilamaya basladi.

Il Saglik Müdürü Dr. Dursun Koç, gazetecilere yaptigi açiklamada, yerinde asi yapmanin vatandas açisinda ciddi kolaylik sagladigini söyledi.

OSB'de yaklasik 4 bin isçinin çalistigini belirten Koç, sunlari kaydetti:

"Bugün OSB'de bin kisiyi asilamayi planliyoruz. Talep artarsa yeniden organizasyon yapacagiz. Nigde'de su ana kadar 150 bin asiyi geçtik. Nigde için iyi bir rakam. Kurban Bayrami'na kadar en az 150-200 bin doz arasinda asi daha yapmayi planliyoruz. Bu sayede Kovid-19'la ilgili sorunu tamamen bitirmeyi istiyoruz. Pandemi sürecini bitirebilmeyi, artik sikintili süreçleri bitirip insanlarin rahatça yasayabildigi, belki maskenin çikarilabildigi, kafelerin, lokantalarin rahat çalisabildigi ortam hazirlamaya çalisiyoruz. Yeterli sayida asimiz, ekibimiz var."

Koç, sali günü yaklasik 5 bin 900, dün 4 bin 800 civarinda asi yaptiklarini anlatarak, bugün ise 6 bin civarinda asi yapmayi planladiklarini dile getirdi.

Nigde'de tüm saglik birimlerinde asi bulundugunu vurgulayan Koç, Ömer Halisdemir Meydani'nda kurulan çadirda da randevulu veya randevusuz asi yaptiklarini sözlerine ekledi.

OSB Bölge Müdürü Mahmut Pesin de dünyayi etkisi altina alan Kovid-19 salginiyla mücadelede Türkiye'nin hizli bir yol aldigini söyledi.

Nigde OSB'de yaklasik 4 bin kisinin çalistigini belirten Pesin, "Is kaybina sebep vermemek adina, Cumhurbaskanimiz ve Saglik Bakanimizin destekleriyle organize sanayi bölgelerinde mobil saglik ekiplerince fabrikalarda çalisanlarin asilanmasina baslandi. Ilimizde de OSB'de asilama basladi. Bugün yaklasik bin kisinin asilanmasini bekliyoruz. Vardiya sistemlerini de dikkate alarak bir hafta içinde tüm çalisanlarimiz asilanacak." ifadelerini kullandi.

Isçilerden Korkmaz Kendirli de mobil ekipler sayesinde asi olarak islerinin basina hizlica dönebildiklerini anlatarak, bu hizmetlerden dolayi devlete tesekkür etti.

Kaynak: AA