Kirsehir'in Yöresel Yemegi 'Çirleme' Cografi Isaret Tescil Belgesi Aldi

Türk Patent ve Marka Kurumunun, Kirsehir'in yöresel yemegi "çirleme"yi cografi isaret belgesiyle tescil etti.

Kirsehir Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Baskani Mustafa Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kentin yöresel çirleme yemegine cografi isaret belgesi almak için oda olarak 2020 Mayis ayinda Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaat ettiklerini belirtti.

Yemegin tarifi ve Kirsehir yöresine ait olduguna yönelik kanitlari içeren basvurunun ardindan yapilan degerlendirmenin sonuçlandigini ifade eden Yilmaz, Kirsehir'in üçüncü yöresel yemegine de tescil belgesi alindigini dile getirdi.

Yerel üretimi ve kirsal kalkinmayi desteklemek, geleneksel bilgi ve kültürel degerleri korumak ve kentin tanitimini saglayarak turizme katkida bulunmak gibi birçok amaca hizmet edecek bu güzel haberi, tüm Kirsehir halki ile paylasmanin mutlulugunu yasadigini vurgulayan Yilmaz, "Kirsehir’in Özbag kasabasinda yapilan çirleme, dügünlerde pisirilen, kayisi kurusu ile etin bir arada kullanildigi, kendine has üretim teknigi ile dikkati çeken bir yemek. Projemize katki sunan, basvuru asamasindan dokümanlarin hazirlanmasina kadar emegi geçen takim arkadaslarima sükranlarimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.

Yilmaz, Kirsehir'in yöresel "çullama" yemegi ile "hösmerim" tatlisinin da daha önce cografi isaret tescil belgesi aldigini animsatti.

Kaynak: AA