Meral Aksener Açiklamasi 'Ugur Sahin Ve Özlem Türeci'nin Nobel'e Aday Göstermesini Talep Edecegiz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Ugur Sahin ve Özlem Türeci’nin salgina karsi mRNA asisini bularak, insanliga çok büyük bir hizmette bulunduklarini belirterek, "Nobel’e aday göstermesini talep edecegiz" dedi.

Meral Aksener Açiklamasi 'Ugur Sahin Ve Özlem Türeci'nin Nobel'e Aday Göstermesini Talep Edecegiz'
Aksener, TBMM’de partisinin grup toplantisinda konustu.

Ugur Sahin ve Özlem Türeci’nin salgina karsi mRNA asisini bularak, insanliga çok büyük bir hizmette bulunduklarini belirten Aksener, “Bunun yaninda hocalarimizin kanser arastirmalari konusunda da büyük ilerlemeler kaydettiklerini biliyoruz. Yani, Covid-19 salgini söz konusu olmasaydi da kanser çalismalari nedeniyle bilim çevrelerinde dünya çapinda bir prestije sahiplerdi. Iste o nedenle bugün IYI Parti grubu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin Türklerin gururu olan bu iki bilim insanimizi, insanliga ve bilim dünyasina yaptiklari katkilardan dolayi Nobel’e aday göstermesini talep edecegiz. Ugur Sahin ve Özlem Türeci, bizler için unutulmasi imkansiz, Türk milletinin ebediyen gururla anacagi vefali evlatlaridir. Bu önemli talebimize Meclisteki tüm partilerin destegini bekliyoruz” seklinde konustu.

Cumhurbaskani Erdogan’in pazartesi günü NATO zirvesine katildigini hatirlatan Aksener, “Daha düne kadar verip veristigi NATO bir anda degerli oluverdi. Daha pazar aksamina kadar bakanlarindan tutun da atanmis bürokratina kadar bu arkadaslarin tamami, ‘Muhalefetin dostu Biden‘ diyorlardi, ’Hayin Biden’ diyorlardi, ’Zalim Biden’ diyorlardi. Sonra ne oldu? Pazartesi oldu ve basin toplantisinda Sayin Erdogan, Amerikan Baskani için ne dedi? ’Dostum Biden’ dedi.

Dünün ‘Eyyyy Biden’i, bugünün ‘Dostum Biden’i oluverdi. Iste size Sayin Erdogan’in bipolar dis politika anlayisinin son örnegi. Iste size ’kanka’ diplomasisinin Türkiye’yi getirdigi son nokta" dedi.



AKSENER SÖYLE KONUSTU:

“Geçtigimiz hafta ABD’yi Türkiye’nin en büyük milli güvenlik sorunu olarak ilan eden havuz medyasi, bu yakinlasmayi nasil yorumlayacak merak ediyorum. Mesela, S-400’lerin bir sekilde kullanim disi birakilmasi durumunda yillardir adeta Ruslarin amigolugunu yapan siyasetçi ve gazetecilerin nasil tepki verecegini merak ediyorum. Rus donanmasinin Dogu Akdeniz’e girisini savunanlarin veya Çin’le Türkiye’yi stratejik ortak haline getirmek isteyenlerin akibetini merak ediyorum. Küçük ortak, siyasi kivraklikta Sayin Erdogan’a uyum saglamis görünüyor. Kendisinin daha önce sineye çektiklerini göz önünde bulundurunca sözde soykirim yalanini da sineye çekmesini yadirgamiyoruz. Ama mesela, minik ortak bu islere ne diyecek gerçekten merak ediyorum”.

Aksener, çalisan ve isverenin zor durumda oldugunu kaydederek, “Yaz aylarinda havalarin isinmasi ve asilamanin artmasiyla birlikte, hayatin normale dönmesi bekleniyor. Ancak, hayatin normale dönmesi borca batmis olan isletmelerin de normale dönecegi anlamina maalesef gelmiyor. Biriken kira borçlarini ödemek zorundalar. Bugün vaka sayisi sifira inse bile bu isletmelerin normale dönmesi en az bir yil alacak. Pandeminin etkisiyle sikisan tüm isletmelerin kapsamli bir ’Rehabilitasyon Programina’ ihtiyaci var. Ayrica 2021 yili için sene basinda dile getirdigimiz asgari ücret teklifimizi yeniden hatirlatmak istiyorum. Biliyorsunuz biz asgari ücretin net 3 bin liraya çikarilmasini, isverenin üzerindeki vergi ve sigorta yükünü de devletin üstlenmesini önermistik. Bu vesileyle bu önerimizi altini çize çize bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Çünkü önerimiz yürürlüge girerse düsük ücretli nefes alir. Bu sayede istihdam artar, issizlik azalir. Istihdamin artmasi tüketimi artirir ve ekonominin çarklari daha hizli döner. Özellikle isgücü maliyetlerinden kaynaklanan enflasyon düser. Enflasyonun düsmesi, ülkenin faiz yükünü azaltir. Enflasyonun düsmesi, kurlar üzerindeki baskiyi azaltir. Olusan bu sinerjiden çalisan da, isveren de, devletimiz de karli çikar. Erdogan, enflasyonun azalmasi ve döviz kurunun 15 kurus düsmesi bile bu önerimiz için gereken kaynagi karsiliyor. Buyur sana anahtar teslim çözüm önerisi. Gel bizi dinle ve bir yillik ’Rehabilitasyon Programi’ önerimizi devreye al” dedi.

(Ahmet Umur Öztürk/IHA)
Kaynak: İHA