Baskan Altay Açiklamasi '507 Milyonluk Yatirimla Konya'nin Altyapisini Güçlendiriyoruz'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, KOSKI Genel Müdürlügü tarafindan Konya genelinde devam eden altyapi yatirimlari, temeli atilacak yatirimlar ve projelendirilen yatirimlarla ilgili bilgilendirme toplantisi düzenledi. Baskan Altay, "Bugün temelini atacagimiz ve bu sene yapacagimiz 53 altyapi yatirimimizin toplam maliyeti 507 milyon 666 bin TL’yi buluyor. Bu yatirimlarla Konya’mizin altyapisini güçlendiriyoruz" dedi.

Baskan Altay Açiklamasi '507 Milyonluk Yatirimla Konya'nin Altyapisini Güçlendiriyoruz'
Konya’nin 31 ilçesinde devam eden altyapi yatirimlari, temeli atilacak yatirimlar ve projelendirilen yatirimlarla ilgili bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Selçuklu Kongre Merkezinde gerçeklestirilen programda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, üzerinde yasadigimiz dünyanin insanlik için çok degerli bir hazine oldugunu belirerek, bu hazineyi özenle koruyup yeni nesillere yasanilabilir bir çevre birakilmasinin herkesin sorumlulugunda oldugunu söyledi.

Konya Büyüksehir Belediyesi olarak üzerlerine düsen büyük sorumlulugun bilinciyle çevreye katki saglayan projeler ürettiklerini kaydeden Baskan Altay, “Sehrimizi planlarken hemserilerimizin yasam kalitesini artirmaya gayret ediyoruz. Altyapi ve ulasimda yeni yatirimlarla birlikte iyilestirmeler yapiyor, Konya’mizi diger sehirlerden ayiran özellikleriyle ön plana çikariyoruz. Teknolojinin her türlü imkanini hemserilerimizin istifadesine sunuyoruz” dedi.



“Sehir genelindeki suyun yüzde 83’ünü aritiyoruz”

KOSKI’nin Konya’daki atik suyun yüzde 83’ünü aritmasinin çok önemli oldugunu vurgulayan Baskan Altay, “Bununla yetinmiyoruz. Insallah bu konudaki hedefimiz yüzde 95’in üzerine çikmak. Konya Atik Su Aritma Tesislerimizde biyogazdan elektrik enerjisi elde ederek tesislerimizde kullaniyoruz. Böylece Atik Su Aritma Tesisimizin isletme maliyetini yariya düsürmüs oluyoruz” diye konustu.

Programda KOSKI’nin yapimi devam eden, temeli atilacak ve bu yil baslanacak altyapi projelerini sunum esliginde tanitan Baskan Altay, yapimi devam eden 26 altyapi yatiriminin toplam maliyetinin 173 milyon 817 bin TL oldugu bilgisini paylasarak, “Bugün temelini atacagimiz 14 altyapi tesisimiz mevcut. Bunlarin maliyeti de 182 milyon 234 bin TL. Ayrica bu sene yapimina baslayacagimiz 13 adet altyapi yatirimiz daha bulunuyor. Bunlarin maliyeti de 151 milyon 614 bin TL. Sonuç olarak; devam eden, bugün temelini atacagimiz ve bu sene yapacagimiz 53 altyapi yatirimimizin toplam maliyeti 507 milyon 666 bin TL’yi buluyor. Bu yatirimlarla Konya’mizin altyapisini güçlendiriyoruz. Sehrimize deger katacak, hemsehrilerimizin yasam kalitesini yükseltecek yatirimlarimizin sehrimiz için hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Bizim bir damla suyumuz dahi çok degerlidir”

Baskan Altay sözlerine söyle devam etti: “Dünya bizim evimiz ve onu korumak zorundayiz. Malumunuz, tüm dünyada oldugu gibi ülkemiz de küresel iklim degisikligi ve kuraklikla karsi karsiyadir. Bize düsen bu olumsuzlugu en aza indirmek ve hemsehrilerimizi daha çok bilinçlendirmek. Bizim bir damla suyumuz dahi çok degerlidir. Bugünden önlem alirsak, yarinlarda ülkemiz bu konudan daha az etkilenecektir. Özellikle çocuklarimizin ve gençlerimizin su tasarruf bilinciyle yetismesi, hemsehrilerimizin suyu israf etmemesi bu konudaki basarimizi artiracaktir. Bizler üzerimize düseni yerine getirmek için gayretimizi sürdürecegiz.”

Su tasarrufu ile birlikte Konya’nin yesil dokusunu korumak için azami gayret gösterdiklerinin de altini çizen Baskan Altay, Meram bölgesinde sulama suyu abonelerine tonu 1 kurustan su sagladiklarini, amaçlarinin hem suyu tasarruflu kullanmak hem de sehrin yesil dokusunu korumak oldugunu söyledi.

Baskan Altay, “Bugün ele aldigimiz bu yatirimlar, 31 ilçemizin topyekun kalkinmasina büyük katki saglayacak insallah. Çünkü güçlü sehirler altyapisi güçlü olan sehirlerdir. Yerel yönetimler anlaminda Türkiye’ye örnek olan Konya’miz bu anlamda da öncü olmaya devam edecektir. Tüm bu hizmetlerde emegi geçen çalisma arkadaslarima ve bizleri her zaman destekleyen kiymetli hemsehrilerime tesekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi da, “500 milyon lirayi asan bir proje demeti ile sehrin altyapisi olarak gelecege çok daha umutla bakacagimiz islerin yapildigini hep birlikte görüyoruz. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere tüm ekibine sehrimiz adina tesekkür ediyoruz. Sehrimizin gelecege hazirlanmasindaki bu gayretlerin de artarak devam etmesini Cenabi Allah’tan diliyorum” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Konya Milletvekili Leyla Sahin Usta ise, sehrin üstüne oldugu kadar altina da yatirimin sart oldugunu ifade ederek, “Bunu yapmak zorundayiz. Bu, hem dünyaya hem çevremize bize emanet edilen dogaya karsi bir borcumuz. Gelecek nesillere yasanilabilir bir çevre birakmayi arzu ediyorsak, bunu hedefliyorsak bu yatirimi yapmamiz gerekiyor. Sehrimiz kazilacak, birçok gittigimiz yerlerde kazilar görecegiz. Biraz zahmetini çekecegiz ama yapilan yatirimin 3 sene sonra, 5 sene sonra ne kadar kiymetli oldugunu bizden sonraki nesillere güzel bir çevre, güzel bir Konya ve su birakarak hissettirecegiz insallah” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Hem saglik altyapisinin iyilestirilmesi hem de mahalli idarelerimizin, belediyelerimizin toplumun yasam kalitesini artirma yönündeki performansini hep beraber müsahede etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Hayat denince su akla gelir. Hayatin olmazsa olmazidir. Yeterli ve kaliteli suya erisim yönünde Büyüksehir Belediyemiz basta olmak üzere bütün ilçe belediyelerimiz ve KOSKI’miz Konya’mizda insanlarimiza yeterli ve kaliteli suyla bulusturmasi yönündeki çabalarindan dolayi ayri ayri tesekkür ediyorum” dedi.

Programin sonunda protokol üyelerinin butona basmasiyla KOSKI’nin altyapi yatirimlarinin temeli atildi.
Kaynak: İHA