Sirnak'ta 'Hayat Boyu Ögrenme Haftasi' Kapsaminda El Sanatlari Sergisi Açildi

Sirnak'ta "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" etkinlikleri kapsaminda el sanatlari sergisi açildi.

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan açilisi yapilan sergide, kent merkezi ve ilçelerinde Aile Destek Merkezi (ADEM) Çok Amaçli Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerlerin el emegi göz nuru ile hazirladigi ürünler sergilendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, serginin açilisinda, hayat boyu ögrenme senliklerinin il genelinde halk egitim merkezlerinin yil boyunca hayat geçirilen kurslarin finali niteligini tasidigini söyledi.

Salginin birçok faaliyeti etkiledigi gibi el sanatlari faaliyetlerini de bir nebze yavaslattigini aktaran Pehlivan, normallesme süreciyle eski günlere dönülecegini belirtti.

Vatandaslarin becerilerini göstermek için devletin sundugu hayat boyu ögrenme birimlerinde 7'den 70'e ilgi duydugu alanlarda kurs görebildigini kaydeden Pehlivan, söyle konustu:

"Bu alanlarda var olan becerilerini gelistirebiliyorlar. Son zamanlarda kurslarda egitim alan kardeslerimiz ürünlerini gerek dijital platformlarda gerek birebir baglantilarla satisini da gerçeklestirebiliyorlar. Sirnak'ta kilim dokumaciligindan, sal sapik üretimine, seraciliktan, ariciliga kadar bir çok alanda kurslar düzenliyoruz ve bu kurslari en ücra köylerimize kadar götürebiliyoruz. Bu kurslara katki saglayan bütün kurumlara tesekkür ediyorum."

Il Milli Egitim Müdürü Nazan Sener de kentteki 7 halk egitim merkezinde hayat boyu ögrenme anlayisi içerisinde her yas ve her egitim düzeyindeki bireylerin mesleki, teknik, sosyal ve kültürel gelisimlerine katkida bulunarak toplumun yasam kalitesini yükseltmeyi amaçladiklarini anlatti.

Sener, "2020-2021 yili egitim ögretim süresince 30 bin 150 kursiyer 1961 kurstan faydalanarak egitim görmüstür. Il geneli tüm kamu kurum kuruluslariyla is birligi halinde mesleki, spor, kültür ve okuma yazma gibi kurslarimiz her düzeydeki kursiyerlerimize hizmet vermeye devam etmektedir." dedi.

Programda, müzik dinletisi ve folklor gösterimi yapildi, sergi gezildi ve kentin yöresel kiyafetleri tanitildi.

Programa, Belediye Baskani Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ali Ihsan Ersoy, Cumhuriyet Bassavcisi Orhan Al, kamu kurum kuruluslari temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA