Sayistay Baskanligi Seçiminin Komisyon Asamasi Tamamlandi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sayistay Baskani için seçim yapildi Komisyon, baskan adayi olarak Cumhurbaskanligi Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayistay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy'u seçti Iki adaydan biri Genel Kurul'da yapilacak gizli oylamada Sayistayin yeni baskani seçilecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Cumhurbaskanligi Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayistay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy'u Sayistay Baskanligina aday olarak belirledi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yilmaz baskanliginda toplanan komisyonda, görev süresi 23 Haziran'da dolacak Sayistay Baskani için seçim yapildi.

Komisyonda, baskan seçimi için önce 15 milletvekilinden olusan Ön Seçim Geçici Komisyonu belirlendi. Komisyonda ad çekme yöntemiyle, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti Manisa Milletvekili Ugur Aydemir ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Sener'den olusan Tasnif Komisyonu olusturuldu.

Sayistay Baskanligi için mevcut Baskan Seyit Ahmet Bas, Abdullah Simsek, Abdullah Dogru, Ahmet Tezcan, Beyami Özdemir, Mustafa Sakal, Ahmet Gümüs, Mehmet Aksoy, Fikret Çöker, Özcan Riza Yildiz, Hasan Ayranci ve Metin Yener aday oldu.

Ön Seçim Geçici Komisyonunda yapilan seçimde, Cumhurbaskanligi Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener 10, Sayistay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy 8 oy aldi. Seçim sonucuna göre Yener ve Aksoy'un isimleri TBMM Genel Kurulu'na bildirilecek. Iki adaydan biri Genel Kurul'da yapilacak gizli oylamada Sayistayin yeni baskani seçilecek.

Kaynak: AA