Is Sanat 'Gün Isiginda' Sanatçi Atölyelerine Konuk Oluyor

Mayis ayi itibariyla 21’inci sezonunu tamamlayan Is Sanat, yaz programini yeni çalismalarla sürdürüyor.

Is Sanat 'Gün Isiginda' Sanatçi Atölyelerine Konuk Oluyor


Is Sanat ’Gün Isiginda’ serisi ile Türkiye’nin sanat tarihine eserleri ve çalismalari ile katki sunmus sanatçilarin atölyelerine konuk oluyor. Kültür merkezinin konuk olacagi atölyelerde, sanatçilarla resim sanatina bakislari, eserleri ve hayat hikayeleri ile ilgili sohbet edilecegi belirtildi.

Is Sanat, 11 Haziran Cuma günü ilk bölümü yayinlanan yeni serisi kapsaminda, karikatür ve grafik sanatçisi Gürbüz Dogan Eksioglu’nun atölyesine konuk oldu. “Sanatçi popüler kültürün degil, zamanin ortaya çikarttigi kalici olan kisilerdir” diyen Eksioglu, Türkiye’den ve yurt disindan aldigi ödüllerin yani sira kisisel sergileriyle de dikkat çektigi belirtildi. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ögretim görevlisi olan Eksioglu’nun çizimleri, dünyanin saygin dergileri arasinda yer alan The New Yorker’a kapak olmasiyla da bilindigi vurgulandi.

Usta sanatçilarla kendi atölyelerinde gerçeklestirilen sohbetlerden olusan “Gün Isiginda” serisinin yeni bölümünde ressam Yalçin Gökçebag, atölyesini sanatseverlere açiyor. Serinin yeni bölümü 18 Haziran 2021 tarihinde kültür merkezinin video paylasim platformu kanalinda izlenebilecek. Tüm etkinlikler, kültür merkezinin video paylasim platformu kanali ve internet sitesi üzerinden ücretsiz erisime açik olacagi belirtildi.
Kaynak: İHA