Baskan Nursaçan Açiklamasi 'Zor Ama Firsatlarin Oldugu Bir Cografyadayiz'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, pandemi sürecine ragmen Türk sanayicisinin üretim ve ihracattan taviz vermedigini belirtti. Türkiye’nin önündeki firsatlara vurgu yapan Baskan Nursaçan, “Cografi ve stratejik konumumuzu iyi degerlendirmeliyiz” diye konustu.

Baskan Nursaçan Açiklamasi 'Zor Ama Firsatlarin Oldugu Bir Cografyadayiz'
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, pandemi sürecinde yasanan zorluklarin asilmasi için devletimizin ilgili birimlerinin gerekli gayreti gösterdiklerini dile getirdi. Sanayiciye verilen desteklerin bosa gitmedigini vurgulayan Kayseri OSB Baskani Nursaçan, “Sanayicimiz üretim ve ihracattan taviz vermeden çalisiyor. Pandemi sürecindeki sorunlarimiza ilgililerin ilgisiz kalmadigini görüyoruz. Kredi Garanti Fonu ile nefes kredisi verilmesi önemli gelismeler. Bu krediler istihdam ve ihracata çok önemli katkilar yapiyor, yapacak. Bu desteklerin bosa gitmedigini ihracat ve büyüme rakamlari gösteriyor: Dünya ekonomisi çok ciddi sorunlar yasamasina ragmen yilin ilk çeyreginde yüzde 7’lik bir büyüme yakaladik. Yine Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekor ihracat rakamlarina ulastik” dedi.

Türkiye’nin özellikle Avrupa ülkeleri için çok önemli bir ticaret partneri oldugunu ifade eden Baskan Tahir Nursaçan, ülkemizdeki kaliteli üretime komsu ülkeler ile Avrupa ülkelerinin ihtiyaci oldugunu belirtti.

Bir ve beraber olmamiz halinde çok daha üretken olabilecegimizi vurgulayan Tahir Nursaçan; “Bulundugumuz cografi ve stratejik konumumuzu firsata dönüstürmeliyiz. Sanayicilerimizin bu firsatlari degerlendirerek yeni pazarlara açilmasindan büyük memnuniyet duyuyoruz. Kayseri sanayisinin çok daha fazla ihracat yapmasi ve çok daha fazla üretmesi için azami derecede gayret gösteriyoruz, göstermeye de devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA