Ürdün'de 'Darbe Girisimi' Iddiasiyla Gözaltina Alinan 2 Kisinin Iddianamesine Yeni Suçlamalar Eklendi

Ürdün'de eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in de adinin karistigi darbe girisimiyle ilgili sorusturma kapsaminda gözaltinda bulunan 2 kisi hakkindaki iddianameye yeni suçlamalar eklendigi belirtildi.

Ürdün haber ajansi PETRA'ya göre, eski Kraliyet Divani Baskani Basim Avadallah ile Hasan Zeyd Hüseyin Al Hasim hakkindaki iddianameye "ülkedeki mevcut siyasi rejime karsi kiskirtma" ve "toplumun güvenligini tehlikeye düsüren ve fitneye neden olan fiillerde bulunma" suçlamalari eklendi.

Al Hasim'le ilgili iddianameye uyusturucu madde kullanma suçunun da eklendigi bilgisine yer verilen haberde, Devlet Güvenlik Mahkemesi Bassavcisi Hazim el-Mecali'nin, söz konusu iddianameyi onayladigi kaydedildi.

Haberde ayrica, iddianamenin Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne sevk edilecegi ve gelecek hafta yargilama isleminin baslamasinin beklendigi aktarildi.

Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi Bassavciligi, 22 Nisan'da eski veliaht Prens Hamza'nin da adinin karistigi darbe girisimiyle ilgili sorusturmada gözaltina alinan 18 kisiden 16'sinin serbest birakilmasina karar vermisti.

Bassavcilik, o günkü kararinda eski Kraliyet Divani Baskani Avadallah ile Al Hasim'in serbest birakilmadigini duyurmustu.

- Ne olmustu?

ABD merkezli Washington Post gazetesi 3 Nisan'da eski Ürdün Veliaht Prensi Hamza bin Hüseyin ve 20 kisinin, "Kral 2. Abdullah'a karsi komplo kurma" suçlamasiyla gözaltina alindigini iddia etmisti.

Ürdün hükümeti ise 16 kisinin gözaltina alindigini duyurmustu.

Ürdün Genelkurmay Baskani Tümgeneral Ahmed el-Huneyti, Prens Hamza'nin gözaltina alinmadigini ancak kendisinden ülkenin güvenligine zarar verebilecek faaliyetlerini durdurmasinin istendigini açiklamisti.

Ürdün Disisleri Bakani Eymen es-Safedi de 4 Nisan'da yaptigi açiklamada, yürütülen sorusturma sonucunda Prens Hamza'nin dis güçlerle ülkenin güvenligini hedef alan birtakim faaliyetlere karistiginin ortaya çiktigini söylemisti.

Eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin, 5 Nisan'da Kral 2. Abdullah'a bagliligini teyit eden bir mektuba imza atmisti.

Ürdün Krali 2. Abdullah da 7 Nisan'da ulusa seslenis için yazili bir açiklama yayimlamis, Prens Hamza'nin ailesi ile sarayinda bulundugunu ve son günlerde yasanan "fitnenin son buldugunu" ifade etmisti.

Kaynak: AA