Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Gebze-Darica Metrosu TBM Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Yurdumuzun her bir kösesinde, her yeni günde milletimizin hayir duasini almak için canla basla çalismaya devam ediyoruz. Kanal Istanbul'un da ilk köprüsünün temelini 26 Haziran'da atiyoruz' 'Sazlidere geçisinde Basaksehir; KayasehirBahçesehir arasindaki ulasimi saglayacak gergili egik askili köprü imalatina basliyoruz. Ana açikligi 440 metre uzunlugunda olan köprünün, sag ve solda yer alan 210 metre uzunlugundaki yan açikliklariyla birlikte uzunlugu 860 metre olurken, yaklasim viyadükleri ile köprünün toplam uzunlugu 1618 metreye ulasacak' 'Köprü, trafige 2x4 seritli olarak hizmet edecek. Köprünün platform genisligi ise 46 metre olacak. Unutmayin, bugün Kanal Istanbul'a karsi çikan zihniyet, geçmiste Marmaray'i, Avrasya Tüneli'ni de istemedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de karsi çikti. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algilar yapti'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, vatandaslara hizmet sunmak için canla basla çalismaya devam ettiklerini belirterek, "Kanal Istanbul'un ilk köprüsünün temelini 26 Haziran'da atiyoruz." dedi.

Gebze Belediyesini ziyaret eden Bakan Karaismailoglu'nu, Vali Seddar Yavuz, Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz karsiladi.

Daha sonra makama geçen Karaismailoglu'na, Gebze Belediye Baskani Büyükgöz tarafindan vazo hediye edildi. Bakan Karaismailoglu, Vali Yavuz, Büyüksehir Belediye Baskani Büyükakin, Belediye Baskani Büyükgöz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Ilyas Seker ve AK Parti? Il Baskani Mehmet Ellibes ile fotograf çektirdi. Ardindan Darica Belediyesine geçen Bakan Karaismailoglu, Belediye Baskani Muzaffer Biyik ile görüstü.

Daha sonra Gebze-Darica Metrosu TBM Töreni'ne katilan Karaismailoglu, yaptigi konusmada, Gebze OSB-Darica Sahil Metro projesinin, ülkenin güçlü sanayisinin simgesi olan sehirlerden Kocaeli'de, ulasim kalitesini daha da yukarilara tasiyacagini ve Gebze halkinin sahil ve Marmaray ile baglantisini kolaylastiracagini söyledi.

Vatana olan sevgilerini lafla degil, isle çalismayla ve projelerle ortaya koyduklarini vurgulayan Karaismailoglu, "Halka hizmet hakka hizmettir" anlayisiyla 19 yildir süregelen ulastirma ve altyapi hamlesini, güçlendirerek yarinlara tasimak üzere gece gündüz çalistiklarini anlatti.

- "Pekin'den Londra'ya kadar uzanan 'Demir Ipek Yolu'nu tamamladik"

Karaismailoglu, tüm sektörlerle birlikte 2002'den itibaren ulasim ve altyapi alaninda tamamladiklari projelerle ülkeyi kara, hava, demir ve deniz yollarinda katbekat ileriye tasidiklarina isaret ederek, söyle devam etti:

"Bu projeleri gerçeklestirirken yüce Allah'tan ve milletimizden baska kimseden güç almadik. Geldigimiz noktada demir aglarla ördügümüz Türkiye'yi, Avrupa'nin 6. dünyanin 8. yüksek hizli tren isletmecisi yaptik. Pekin'den Londra'ya kadar uzanan 'Demir Ipek Yolu'nu tamamladik. Ayrica Türkiye genelinde 12 ayri sehrimizde toplam 810 kilometre sehir içi rayli sistem hatti isletilmektedir. Bu hatlarin 312 kilometrelik bölümünün Bakanligimiz tarafindan yapildigini özellikle vurgulamak istiyorum. Bunun yani sira Bakanligimizca yapimi devam eden 11 ayri projede, toplam 147,3 kilometre uzunlugunda rayli sistem hatti insa ediliyor. Istanbul'da Marmaray, Ankara'da Baskentray ve Izmir'de de Izban projelerini hayata geçirdik. Istanbul'da 104,5 kilometreklik 7 hattin tamamini 2023'te hizmete açarak, milletimizin hizmetine sunacagiz. Gaziantep'te, Konya'da, Kayseri'de, Bursa'da da rayli sistem çalismalarimiz devam ediyor ve tabii Kocaeli'de…"

Karaismailoglu, Gebze OSB-Darica Sahil Metro Hatti'nin istasyon sayisinin 11, hat uzunlugunun 15,4 kilometre olarak planlandigini aktararak, ayrica, sözlesme kapsaminda hattin Gebze OSB Istasyonu'nun yaklasik 1 kilometre kuzeyinde 150 bin metrekarelik bir alanda 68 metro araci kapasiteli depo alani da yaptiklarini belirtti.

Ulasim hizi saatte 80 kilometre olacak metro hattinin, ilk açildiginda bir günde 330 bin yolcuya hizmet verecek kapasitede olacagini anlatan Karaismailoglu, projeyle Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darica ilçeleri arasindaki kara yolu ulasimina önemli bir alternatif olusturacaklarini kaydetti.

- "Proje varsa ekonomik refah var"

Karaismailoglu, Gebze OSB-Darica Sahil Metro Hatti'nin ayni zamanda Gar Istasyonu'nda Marmaray'a baglanacagina isaret ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Hattimiz tamamlandiginda çalisacak 28 adet araç alimi sözlesmesini de 22 Temmuz 2020 tarihinde imzaladik. Trenlerimiz, ileri teknolojiyle yerli ve milli teknolojiyle Türkiye'de üretiliyor. Bugün size müjdeli bir haber vermek istiyorum. Proje bedeli 2,5 milyar lira olan hattimizin OSB-Gebze Gar arasindaki bölümünü 2023'ün ilk çeyreginde, Gebze Gar-Darica Sahil kesimini de 2023'ün sonunda hizmete almayi hedefliyoruz. Gebze OSB-Darica Sahil Metro Hatti'mizin hizmete girmesiyle 2023-2048 yillari arasinda yakittan, zamandan ve çevresel etkilerden dogan ekonomik kazancin 27,3 milyar lira olacagini öngörüyoruz.

Bakanlik olarak, ülkemizin refahi, çocuklarimizin gelecegi için çalisip, fikir ve proje üretiyor olmaktan çok mutluyuz. Proje varsa ekonomik refah var, proje varsa gelecek var, proje varsa is, as, ticaret var. Bugün bakiyoruz; birakin proje yapmayi, tas tas üstüne koymaktan aciz olanlar, projelerimizi elestiriyor. Biz ise her gün yeni bir projeyi tamamlamanin, bir yenisine ise baslamanin heyecaniyla hizmetlerimize devam ediyoruz. Buraya, deyim yerindeyse ayagimizin tozuyla geldik. Önceki gün Ahlat-Karahasan-Malazgirt yolumuzu hizmete açtik. Bir önceki gün Ayvalik'ta esnafimizla bulustuk. Balikesir-Savastepe, Balikesir-Dursunbey kara yolu santiyesini, son sürat devam eden çalismalarimizi inceledik. Yurdumuzun her bir kösesinde, her yeni günde milletimizin hayir duasini almak için canla basla çalismaya devam ediyoruz."

Kanal Istanbul projesine deginen Karaismailoglu, "Kanal Istanbul'un da ilk köprüsünün temelini 26 Haziran'da atiyoruz. Sazlidere geçisinde Basaksehir; Kayasehir-Bahçesehir arasindaki ulasimi saglayacak gergili egik askili köprü imalatina basliyoruz. Ana açikligi 440 metre uzunlugunda olan köprünün, sag ve solda yer alan 210 metre uzunlugundaki yan açikliklariyla birlikte uzunlugu 860 metre olurken, yaklasim viyadükleri ile köprünün toplam uzunlugu 1618 metreye ulasacak. Köprü, trafige 2x4 seritli olarak hizmet edecek. Köprünün platform genisligi ise 46 metre olacak. Unutmayin, bugün Kanal Istanbul'a karsi çikan zihniyet, geçmiste Marmaray'i, Avrasya Tüneli'ni de istemedi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de karsi çikti. Osmangazi Köprüsü üzerinden de kirli algilar yapti. 1973'te açilan 1. Bogaz Köprüsü'ne karsi çikan bu zihniyet hiç degismedi. Dünyaya liderlik edecek güç ve kaynaklara sahip bu güzel ülkemizin ilelebet payidar kalmasi, çalismaktan, üretmekten, yerli ve milli teknolojiler gelistirmekten geçiyor. Kim ne derse desin, biz sizlerden aldigimiz güçle ülkemizin lider olmasi için çalisiyor, örnek gösterilen projeler yapmayi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandi.

Karaismailoglu, bugün itibariyla metro hatti insaatinda yüzde 26 oraninda ilerleme kaydettiklerini belirterek, Gebze OSB-Darica Sahil Metro Hatti'ndaki bugünkü programla Darica Sahil Istasyonu'ndan Gebze Gar Istasyonu yönünde ilk TBM makinesiyle kaziyi baslatacaklarini bildirdi.

- "Ne yapiyorsak halkimizin refahinin artirilmasi için yapiyoruz"

Bu ilk makinenin 3 bin 400 metre ilerleyerek Gebze Gar Istasyonu'na ulasacagini anlatan Karaismailoglu, ikinci TBM makinesinin de agustos basinda kaziya baslayacagini, her iki makinanin, 2022 yilinin ilk yarisi içinde kazilarini tamamlayacaklarini söyledi.

Karaismailoglu, Bakanlik olarak, rayli sistemleri, yapim, isletme, çevre hassasiyeti ve zaman tasarrufu bakimindan "karli sistem" olarak gördüklerine dikkati çekerek, "Tüm demir yolu isletmelerimizi, önemli sanayi, ticaret, üretim ve lojistik merkezleri arasinda yapiyoruz. Bu sekilde ayni zamanda, bir ulasim modumuzu, diger ulasim sistemleriyle entegre, tamamlayici ve trafik yükünü hafifletici sekilde yapiyoruz. Ne yapiyorsak ülkemizin gelismesi, istihdamin ve üretimin artisina katki saglamak için yapiyoruz. Ne yapiyorsak halkimizin refahinin artirilmasi için yapiyoruz. 'Hizmet siyaseti' anlayisiyla çiktigimiz bu yolda, azimle kararlilikla ve saglam adimlarla ilerliyoruz. Günübirlik siyasi çekisme ve kavgalardan uzak, 7/24 esasina göre, canla basla çalismaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yilina dogru, diger ulasim modlarinda oldugu gibi, ülkemizi demir yolu aglariyla örmeye devam edecegiz." diye konustu.
Kaynak: AA