Tuzla'da 'Kan Ver Can Ver' Kan Bagis Etkinligi Düzenlendi

14 Haziran “Dünya Gönüllü Kan Bagisçilari Günü” kapsaminda Tuzla Kaymakamligi koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Türk Kizilay’i Tuzla Subesi isbirligi ile ‘Kan Ver Can Ver’ kan bagis etkinligi düzenlendi.

Tuzla'da 'Kan Ver Can Ver' Kan Bagis Etkinligi Düzenlendi
Tüm dünyada kan bagisinin önemi konusunda farkindalik olusturmak amaciyla kutlanan ‘Dünya Gönüllü Kan Bagisçilar Günü’ kapsaminda Tuzla Kaymakamligi koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Türk Kizilay’i Tuzla Subesi isbirligi ile ‘Kan Ver Can Ver’ kan bagis etkinligi düzenlendi.

Tuzla Belediye binasi ve Tuzla Kaymakamligi binasi arasinda bulunan alana gelen Kizilay araci vasitasiyla kan bagisi yapan vatandaslar, kan bagisi konusunda farkindalik mesajlari verdiler. Tuzla Kaymakami Ali Akça da, ‘Kan Ver Can Ver’ kan bagis etkinliginde kan vererek farkindalik olusturdu. Kizilay’in kan bagis araci, Kan Ver Can Ver’ kan bagis etkinligi kapsaminda 15-16 Haziran tarihlerinde Tuzla sahilinde bulunacak.

“Kan vermenin önemini anlamamiz gerekiyor”

Tuzla Kaymakami Ali Akça,” Kan vermenin farkindaligini yasamak sadece bir gün ile sinirli degildir. Biz de ilçemizde çesitli etkinlikler düzenleyerek kan bagisi konusunda farkindaligi artirmak istiyoruz. Bugün de Dünya Gönüllü Kan Bagisçilar Günü olmasi vesile ile Tuzla Belediyemiz ve Tuzla Kizilayimiz ile birlikte bir farkindalik çalismasi yaptik. Bu farkindalik çalismasina katilan ve kan bagisinda bulunan tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi

“Kan vermek en önemli sorumluluklarimizdan birtanesidir”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Kan vermek, kendi kanimiz ile hastalarimiza umut olmak en önemli sorumlulugumuzdur. Bir ünite kan, 3 cana hayat veriyor. Bu bilinç ile bugün burada kan bagisinda bulunan tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Ayrica desteklerinden dolayi Tuzla Kaymakamimiza ve Kizilayimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA