Saglik Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tip Fakültesi 62 Ögrenciyle Egitime Basliyor

Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl: 'Ögrencilerimiz 3 yili Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesinin ögrencileriyle ayni hak ve sorumlulukta yürütecekler. 4, 5, 6'da bu güzide hastanelerde gelip staj yapacaklar, egitim alacaklar'

Saglik Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tip Fakültesinin kurulusunun ilk toplantisi gerçeklestirildi.

Kayseri Sehir Hastanesi Fizik Tedavi Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantiya katilan Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, dünyada olmayan bir modeli uyguladiklarini, Ankara ve Istanbul olmak üzere iki sehirde çesitli fakülteleri, enstitüleri olan iki ayri üniversite büyüklügünde büyüdüklerini, bir yandan da diger sehirlerde egitim ve arastirma hastanelerinden bazilarinda tip fakülteleri kurduklarini söyledi.

Adana, Erzurum, Trabzon, Bursa ve Izmir tip fakültelerinin egitime sorunsuz devam ettigini aktaran Erdöl, Saglik Bilimleri Üniversitesi'nin 11. tip fakültesinin de Kayseri'de kuruldugunu belirtti.

Bu 11 fakülteden birinin Özbekistan Buhara'da, birinin Suriye Çobanbeyli'de egitime basladigini aktaran Erdöl, "Somali ve Sudan'da farkli egitim birimlerimiz kurulmus durumda. Uluslararasi bir bünyeye bürünmüs üniversite konumundayiz. 5 yil içinde bu seviyeye gelmemizi saglayan degerli meslektaslarima ve Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum." dedi.

Ayni zamanda Kayseri Tip Fakültesinin dekani olan Erdöl, ögrenci alimi için gerekli sartlari olusturduklarini belirtti.

Kurduklari tip fakültelerinin o sehirlerin ismiyle anildigini aktaran Erdöl, "Ögrencilerimiz ilk 3 yilini o sehirdeki tip fakültesinin ögrencileriyle ortak egitim aliyor. Ögrencilerimiz 3 yili Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesinin ögrencileriyle ayni hak ve sorumlulukta yürütecekler. 4, 5, 6'da bu güzide hastanelerde gelip staj yapacaklar, egitim alacaklar. Biz bunun için egitim kadromuzu daha da güçlendirecegiz. Ögrencilerimizi yakin markaja alacagiz. Her bir ögrenciyi bir ögretim üyemize zimmetleyecegiz ve onlari bu sahane ortama çekmeye gayret edecegiz." diye konustu.

Erdöl, ilave masraf yapmadan, ilave hastane kurmadan yeni bir tip fakültesi kurduklarini, bu uygulamanin milletin faydasina oldugunu dile getirdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz da saglik çalisanlarinin degerinin Kovid-19 salgininda daha iyi anlasildigini belirterek, tip fakültesinin kente kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin da salgin döneminde fedakarca görev yapan saglik çalisanlarinin hakkinin ödenemeyecegini ifade etti.

Kovid-19 ile mücadele kapsaminda asilamanin hizlandigina dikkati çeken Günaydin, "Il Saglik Müdürlügümüz günde yaklasik 21 bin kisilik bir asilama kapasitesi olusturdu, hafta sonu olmasina ragmen 10 binin üzerinde asilama yapti. Son günlerde biraz kipirdanma var bunun nedeni de yurt disindan tatile gelen vatandaslarimiz. Vatandaslarimizdan rica ediyorum kalabalik ve kapali ortamlara mümkün oldugunca girmeyelim ve asi siramiz geldiyse asimizi olalim." diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise 62 ögrencisiyle tip fakültesinin bu yil egitime baslayacagini belirtti.

Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a Kayseri Sehir Hastanesini ve Saglik Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tip Fakültesini kente kazandirdigi için tesekkür etti.

Kayseri Sehir Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ilhami Çelik de, toplantida Kayseri Sehir Hastanesi ile ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA