Misir Ve ABD Arasinda Teksas Eyaleti Için Askeri Ortaklik Anlasmasi Imzalandi

Misir Savunma Bakani Muhammed Zeki, resmi temaslarda bulunmak üzere baskent Kahire'ye gelen ABD Ulusal Muhafizlari Komutani Orgeneral Daniel Hokanson ile görüstü.

Misir Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafiz Garip, resmi Facebook sayfasindan yaptigi açiklamada, Misir Silahli Kuvvetleri ve ABD Ulusal Muhafizlari arasinda Teksas eyaleti için askeri ortaklik anlasmasi imzalandigini duyurdu.

Garip, Zeki ve ABD’li mevkidasinin görüsmede, bölgesel ve uluslararasi gelismeler, Orta Dogu'nun güvenlik ve istikrari gibi ortak öneme sahip meseleleri ele aldiklarini aktardi.

Zeki’nin görüsmede Misir ve ABD Silahli kuvvetlerini birbirine baglayan stratejik ortakliktan övgüyle bahsettigini belirten Garip, iki ülke arasindaki askeri is birligini çesitli alanlarda gelistirme yönündeki arzusunu dile getirdigini kaydetti.

Hokanson'un ise Misir ordusuyla olan güçlü iliskiler ve mevcut koordinasyondan duydugu memnuniyetini aktardigi, gelecek süreçte taraflarin çikarlari dogrultusunda is birliginin farkli alanlarda gelistirilmesi noktasindaki istedigini ifade ettigi belirtildi.

Açiklamada, Hokanson’un Misir ziyaretinin birkaç gün sürecegi bilgisine yer verildi.

Kaynak: AA