Izmir Devlet Tiyatrosu 'Bizim Yunus' Oyunuyla 16 Haziran'da Perdelerini Açacak

Devlet Tiyatrolari (DT) tarafindan hayata geçirilen "Açik Hava Tiyatrosu Yaz Oyunlari" kapsaminda Izmir Devlet Tiyatrosu, 16 Haziran'da "Bizim Yunus" oyunuyla perdelerini açacak.

DT'den yapilan açiklamaya göre, Kovid-19 salgini sürecinde, sanatsal faaliyetlerden yazin da yararlanilmasi için ilki geçen yil düzenlenen projede, bu yil da birbirinden farkli oyunlar sonbahara kadar sanatseverlerin begenisine sunulacak.

Bu kapsamda ilk olarak, Ankara Devlet Tiyatrosu yapimi "Bizim Yunus" adli oyun, 16, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde, saat 20.30'da Bornova Kültür Merkezi Açik Hava Sahnesinde sahnelenecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Izmir Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Levent Ulukut, haftanin üç günü açik hava sahnesinde sergilenecek farkli oyunlarla, Izmir'de sanatseverlerin tiyatroya doyacagi bir yaz geçirecegini belirtti. Ulukut, tiyatroseverleri, açik hava oyunlarini izlemeye davet etti.

- "Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta?" temasini isleniyor

Sönmez Atasoy'un yazdigi, Devlet Tiyatrolari Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt'un yönettigi "Bizim Yunus", "Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta?" temasini isliyor.

Dekor tasariminin Hakan Dündar'a, kostüm tasariminin Funda Karasaç'a, isik tasariminin Mustafa Bal'a ve müziklerinin Nedim Yildiz'a ait oldugu oyunda, Yunus Emre'yi Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu Alpay Ulusoy canlandiriyor.

Bizim Yunus, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun yaklasik 2 bin yillik tarihi atmosferinde, Yunus Emre ve Türkçe Yili kapsaminda sahnelenmis ve izleyenlerden begeni kazanmisti.

Oyun, prömiyerini ise restorasyon sürecinin ardindan Kültür ve Turizm Bakanliginin sanatseverlerle bulusturdugu Resim Heykel Müzesinin Türk Ocagi Sahnesinde, Ramazan etkinlikleri kapsaminda, DT tarihinde ilk kez TRT 2'den canli yayinla seyircisiz gerçeklestirmisti.

Kaynak: AA