Göç Idaresi Genel Müdürlügü Ve Yüksek Seçim Kurulu Personel Alacak

Içisleri Bakanligina bagli Göç Idaresi Genel Müdürlügü sürekli isçi kadrosuna 225 temizlik görevlisi, Yüksek Seçim Kurulu da sözlesmeli olarak 6 çözümleyici ve 3 programci alacak.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilana göre, Göç Idaresi Genel Müdürlügünün tasra teskilati birimlerinde istihdam edilmek üzere Türkiye Is Kurumu (ISKUR) araciligiyla basvuran adaylar arasindan noter kurasi ve sözlü sinav sonucuna göre, Istanbul (30), Ankara (20), Antalya (10), Aydin (10), Agri (15), Balikesir (12), Bursa (10), Çanakkale (10), Çankiri (30), Erzurum (15), Igdir (15), Kocaeli (12), Kütahya (18) ve Nigde'de (18) sürekli isçi kadrosuna 225 temizlik görevlisi alimi yapilacak.

Basvurular 14-18 Haziran tarihleri arasinda ISKUR'un internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapilacak. Sahsen, posta veya e-posta yoluyla yapilan basvurular kabul edilmeyecek.

Adaylarin en az ilkögretim en fazla lise mezunu olmasi, ilan tarihi itibariyla 30 yasini bitirmemis ve basvuru yapilan ilde ikamet ediyor olmasi, adaylarin 24 saat esasina göre vardiyali çalisma ve dis mekanda çalismasina engel durumunun olmamasi gerekiyor.

Kura çekimi 29 Haziran günü saat 10.30’da Göç Idaresi Genel Müdürlügü Konferans Salonunda noter huzurunda gerçeklestirilecek.

Kura sonrasi belirlenen asil adaylarin teslim edecegi belgeler incelendikten sonra sartlari tasidigi tespit edilenler sözlü

sinava girmeye hak kazanacak.

Sözlü sinav yeri ve tarihleri Göç Idaresi Genel Müdürlügünün "www.goc.gov.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

- YSK sözlesmeli 9 bilisim personeli alacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sözlü sinav sonucuna göre, Seçmen Kütügü Genel Müdürlügünde görev yapmak üzere sözlesmeli 6 çözümleyici ve 3 programci istihdam edecek.

Basvuruda bulunacak adaylarin 2020 yili Kamu Personeli Seçme Sinavi (KPSS) P3 puan türünden en az 60 almasi, Yabanci Dil Sinavindan (YDS) en az (D) düzeyinde puan almis olmasi veya YDS disindaki sinavlarinda bu düzeye es deger ÖSYM tarafindan belirlenen puanlari almis olmasi gerekiyor.

Basvurular, 14-23 Haziran tarihleri arasinda "www.ysk.gov.tr" yer alan aday basvuru formu doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapilacak.

Sözlü sinava, atama yapilacak kadro sayisinin 10 kati aday çagirilacak. Aranan nitelikleri tasiyan adaylardan KPSS P3 puan türünden en yüksek puani alan adaydan baslamak üzere siralama yapilacak. Son siradaki adayla ayni puana sahip olan birden fazla aday bulunmasi halinde, bu adaylarin tümü sözlü sinava çagrilacak.

Sözlü sinava girmeye hak kazanan adaylarin listesi ile sinav yeri YSK'nin internet sitesinden ilan edilmek suretiyle duyurulacak.

Kaynak: AA