AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus Tekirdag'da Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi (2)

'Türkiye Büyük Millet Meclisinde Marmara Denizi'ndeki müsilajla ilgili arastirma komisyonu kurulmustur. Ayrica Marmara Denizi Eylem Plani Koordinasyon Merkezi kurulmus, Çevre ve Sehircilik Bakanliginin koordinasyonunda çalismalarina baslamistir. Böylece insallah yaz aylari içerisinde bu beladan da çevre kirliliginden de ciddi bir sekilde kurtulmus olacagiz''Simdi diyoruz ki Türkiye’nin sivil bir anayasa yapma ihtiyaci var çünkü mevcut anayasanin üstünde de aynen 61 Anayasasi'nda oldugu gibi kan izi vardir. Darbelerin kanlarinin, darbelerin baskilarinin izi vardir. Bundan kurtulmak lazim'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "TBMM'de Marmara Denizi'ndeki müsilajla ilgili arastirma komisyonu kurulmustur. Ayrica Marmara Denizi Eylem Plani Koordinasyon Merkezi kurulmus, Çevre ve Sehircilik Bakanliginin koordinasyonunda çalismalarina baslamistir. Böylece insallah yaz aylari içerisinde bu beladan da çevre kirliliginden de ciddi bir sekilde kurtulmus olacagiz." dedi.

Kurtulmus, Tekirdag'da bir restoranda gündeme iliskin gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Müsilaj meselesinin tüm Marmara'yi ilgilendirdigini ifade eden Kurtulmus, Marmara’nin birçok yerinde, özellikle de Istanbul’da ciddi bir çevre tehdidi olarak karsilarina çiktigini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in müsilaj konusunda her türlü tedbiri almak için dügmeye bastigini vurgulayan Kurtulmus, "Bir kere bununla ilgili 7/24 çalisma yapacak, her türlü arastirmayi, her türlü ihbarlari degerlendiren bir merkez kurulmustur. Ayrica TBMM'de Marmara Denizi'ndeki müsilajla ilgili arastirma komisyonu kurulmustur. Ayrica Marmara Denizi Eylem Plani Koordinasyon Merkezi kurulmus, Çevre ve Sehircilik Bakanliginin koordinasyonunda çalismalarina baslamistir. Böylece insallah yaz aylari içerisinde bu beladan da çevre kirliliginden de ciddi bir sekilde kurtulmus olacagiz." diye konustu.

Kurtulmus, çevreyi gelecek nesillere çok daha iyi bir sekilde devretmekle yükümlü olduklarinin altini çizdi.

"AK Parti'nin önemli özelliklerinden birisinin de demokrat ve reformcu bir parti olmasidir." diyen Kurtulmus, Türkiye'de bugün kaniksanan birçok siyasi, ekonomik ve hukuki reformun altinda AK Parti’nin imzasinin oldugunu söyledi.

- "Türkiye’nin sivil bir anayasa yapma ihtiyaci var"

Türkiye'nin iki anayasa degisikligi ile Cumhuriyet tarihinin en önemli yönetim reformu olan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ne geçmeyi sagladigini kaydeden Kurtulmus, konusmasina söyle devam etti:

"Önce cumhurbaskaninin halk tarafindan seçilmesi, arkasindan Cumhurbaskani Sistemi'ne geçilmesi. Simdi Türkiye’nin sivil, yeni, demokrat, kapsayici bir anayasa ihtiyaci kaçinilmaz bir sekilde ortadadir. Bunun için çalismalarimizi son noktaya getiriyoruz. Simdiye kadar Türkiye’de anayasalar maalesef hep darbe yönetimlerinden sonra darbe zihniyetleriyle olusturulmustur ve anayasalar Türkiye’de yapilmamis, yazilmistir. Darbeciler bazi hocalara emretmisler, onlar bir odaya çekilmisler, anayasa metinlerini ortaya çikarmislar. Örnegin 1982 Anayasasi'nda oldugu gibi sonra halka göstermelik bir sekilde gitmis ve oylanmistir.

Simdi diyoruz ki Türkiye’nin sivil bir anayasa yapma ihtiyaci var çünkü mevcut anayasanin üstünde de aynen 61 Anayasasi'nda oldugu gibi kan izi vardir. Darbelerin kanlarinin, darbelerin baskilarinin izi vardir. Bundan kurtulmak lazim. Sivil bir anayasaya ihtiyacimiz var. Bu anayasa kapsayici bir anayasa olmak zorundadir yani AK Parti’nin, baska bir partinin anayasasi olmaz. CHP'nin anayasasi olmaz, MHP’nin anayasasi olmaz. Partilerin anayasa teklifleri olur, milletlerin anayasasi olur. Biz bütün anayasa tekliflerinin, bütün partiler, bütün çevreler tarafindan ciddiye alinmasi ve ortada samimi, açik bir tartisma sürecinden sonra Türkiye’nin yeni anayasasini yapacak sürece girmesini ümit ediyoruz ve bundan da fevkalade Türkiye’nin gelecegi bakimindan önemli faydalar saglayacagini düsünüyoruz."

- Hayvanlari Koruma Yasasi

Hayvanlari Koruma Yasasi'nda yapilacak degisiklikle ilgili de bilgi veren Kurtulmus, çalismalarin en son partilerinin Merkez Yürütme Kurulunda gündeme geldigini anlatti.

"Hayvan dostlarimizla ilgili yasal düzenlemeleri gerçeklestirecegiz." diyen Kurtulmus, sunlari ifade etti:

"(AK Parti Tekirdag Milletvekili Mustafa Yel) Mustafa Bey bu konuyla ilgili çok çalisti. Türkiye’de onlar da dogayi birlikte paylastigimiz canlilar, Allah’in yarattiklari varliklar. Onlara karsi da büyük bir hassasiyetle, insani özelliklerimizi koruyarak, onlarin da yasadigimiz çevrenin bir paydasi oldugunu bilerek hayvan dostlarimizin korunmasiyla ilgili yasal düzenlemeleri gerçeklestirecegiz. Ümit ediyorum ki bu parlamento döneminde, parlamento tatile çikmadan hazirladigimiz son sekli Meclise gelecek, Mecliste yasalasacaktir. Böylece uzun yillardir beklenen önemli bir adim da atilmis olacaktir."

- "NATO'da diger bütün ülkeler kadar Türkiye'nin çok ciddi bir yeri vardir"

Kurtulmus, Türkiye'nin disarida güçlü bir aktör olmak için salgin döneminde de adimlarini çok saglam attigini vurguladi.

Öncelikle Türkiye'nin Dogu Akdeniz'de kendisine tarif edilen, "Sevilla haritasi" denilerek Avrupa'nin bazi çevreleri tarafindan kendisine dayatilan pozisyonu asla kabul etmedigine dikkati çeken Kurtulmus, sunlari dile getirdi:

"Türkiye, Libya hükümeti ile yaptigi anlasma ile Dogu Akdeniz'deki haklarini, hukukunu yasal zemine ve uluslararasi hukuk ve BM hukuku bakimindan da saglam zeminlere oturtmustur. Dogu Akdeniz'de oynanan oyunlari Türkiye bozmus, Dogu Akdeniz'in en ciddi aktörlerinden birisi oldugunu ortaya koymustur. Karabag'da 30 yildir devam eden Ermeni isgalini Azerbaycanli kardeslerimizin bozmak için baslattigi harekata Türkiye ciddi sekilde destek vermis, Azerbaycanli kardeslerimiz sahada kazandiklari basarilarla diplomasi alaninda da Türkiye'nin büyük destegiyle Kuzey Kafkaslar'da yeni bir dengenin ortaya çikmasini saglamistir.

Bu durum Türkiye'nin bölgesel aktör olmaktaki gücünü artiran baska önemli bir gelismedir. Yine ayni sekilde milli savunma sanayisinde ortaya koymus oldugumuz basarilar, IHA'lar, SIHA'lar, savunma sanayisinde yüzde 70'lere gelmis olan millilik oranlari, bir taraftan Türkiye'yi bölgede çok önemli bir aktör haline getirmistir."

Ayasofya'nin ibadete açilmasiyla Türkiye'nin egemenlik haklarinin tüm dünyaya ilan edildigini vurgulayan Kurtulmus, ayrica dogal gaz ve petrol arama faaliyetleriyle etkin bir ülke durumuna gelmesi ve sahadaki güçlü durusunun Türkiye'yi masada daha güçlü hale getirdigini söyledi.

"Eger siz sahada güçlü olarak var olmazsaniz masada da sözünüzün bir anlaminin olmadigini Türkiye yasamis bir ülkedir." diyen Kurtulmus, sözlerini söyle tamamladi:

"Bugünkü NATO Liderler Zirvesi'nden sonra Türkiye'nin uluslararasi alanda daha güçlü, daha etkili bir ülke haline gelmesi için Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde bir adim daha atilmis olacaktir. Geldigi noktada artik küresel bir oyuncu olan Türkiye'nin küçük islerle ugrasacak vakti yoktur. Küçük ve lüzumsuz islerle Türkiye'nin gündeminin isgal edilmesine, Türkiye'nin büyük hedeflerinden alikonulmasina kimsenin gücü yetmeyecektir.

Biz oyalanacak bir ülke olmadigimiz gibi Türkiye'nin egemenlik hakki olan konularla ilgili de kimsenin Türkiye'ye ders verme, yol gösterme hakkinin da olmadigini biliyoruz. Hakkaniyete, adalete dayali bir sistem kurabilmek için güçlü, büyük Türkiye ideali istikametinde yürümeye kararliyiz. Bu konuda halkimizin desteginin Cumhurbaskanimiz ve AK Parti'nin arkasinda oldugunu hissediyoruz."

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, konusmasinin ardindan Tekirdag Valisi Aziz Yildirim'i ziyaret etti.

(Bitti)

Kaynak: AA