Sirnak'taki 'Sehr-I Nuh Bisiklet Festivali' Sona Erdi

Beytüssebap Belediye Baskani Habip Asan:'Bunlar baslangiç, insallah daha güzel organizasyonlara ev sahipligi yapariz'.

SIRNAK – Gençlik Spor Bakanligi himayesinde, Sirnak Valiligi, Sirnak Belediyesi, Uludere Belediyesi ve Beytüssebap Belediyesinin destegiyle Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizasyonunda düzenlenen "Sehr-i Nuh Bisiklet Festivali" sona erdi.

Toplam 3 gün süren organizasyonun ilk günü Sirnak merkezde Cumhuriyet Meydani'ndan start alan 14 ilden 225 bisikletçi, Senoba Beldesi, Yemisli köyü ve Beytüssebap ilçesine kadar 120 kilometre pedal çevirdi.

Katilimcilar, festivalin üçüncü gününde geldikleri Beytüssebap’ta davul ve zurna esliginde karsilandi. Sehit Yalçin Aydin Imam Hatip Yatili Lisesi’nde kamp kuran sporcular gece kamp atesi yakti ve müzik esliginde halay çekti.

Sporcularla bir araya gelen Beytüssebap Kaymakami Hasan Uguz ve Belediye Baskani Habip Asan, onlarla bir süre sohbet etti.

Belediye baskani Asan, son yillarda hem kent genelinde hem de bölgede saglanan huzur ve güvenlik ortaminin, çesitli organizasyonlar yapilmasiyla meyvelerini verdigini söyledi.

Sporculari ilçede agirlamanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Asan, "Son yillarda büyük organizasyonlara ev sahipligi yapiyoruz. Daha önce ilçemizde rafting sampiyonasi yapildi simdi ilimizde baslayan ve ilçemizde biten bisiklet turnuvasina ev sahipligi yapiyoruz. Bunlar baslangiç, insallah daha güzel organizasyonlara ev sahipligi yapariz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.

Yarin tekrar Sirnak’a dönecek sporcular, bir dizi etkinlikte de yer alacak.
Kaynak: AA