Libya Baskanlik Konseyi Baskani Menfi, Türkiye Ile Iliskileri Gelistirmenin Önemli Oldugunu Vurguladi

Libya Baskanlik Konseyi Baskani Muhammed el-Menfi, Türkiye ile ülkesi arasindaki köklü tarihi iliskilerin oldugunu belirterek, Ankara ile is birligi firsatlarinin ve ikili iliskilerin gelistirilmesinin önemli oldugunu vurguladi.

Menfi'nin basin ofisinden yapilan açiklamada, dün ülkeyi ziyaret eden Disisleri Baskani Mevlüt Çavusoglu baskanligindaki heyetle baskent Trablus'ta bir araya gelen Menfi'nin, görüsmede, Türkiye ile ülkesi arasindaki tarihi iliskilerin derinligine dikkati çektigi kaydedildi.

Menfi'nin Ankara ile is birligi firsatlarinin ve ikili iliskilerin gelistirilmesinin önemli oldugunu da vurguladigi belirtilen açiklamada, ayrica Menfi'ye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamini ileten Çavusoglu'nun, Türkiye'nin, Libya'nin birlik ve istikrarina destek verdigini söyledigi aktarildi.

Disisleri Baskani Mevlüt Çavusoglu baskanligindaki heyet, Libya Baskanlik Konseyi Baskani Menfi, Libya Milli Birlik Hükümeti (MBH) Basbakani Abdulhamid Dibeybe ve Libya Baskanlik Konseyi üyeleri Abdullah El-Lafi ve Musa El-Koni ile yaptigi görüsmelerin ardindan dün ülkeden ayrilmisti.

Yapilan görüsmelere Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Milli Istihbarat Teskilati Baskani Hakan Fidan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin da katilmisti.

Kaynak: AA